Een e-mail sturen via Salonized (met het filter)

In dit artikel lees je hoe je een deel van jouw klantenbestand een e-mail kunt sturen, op basis van de filters die je hebt opgegeven.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een gefilterd segment een email versturen

Je kunt de klanten op twee manieren een e-mail versturen. Je kunt hiervoor gebruik maken door te klikken op ''Verstuur bericht'' vanuit Salonized of het programma Mailchimp om een nieuwsbrief te versturen.

In onderstaande video worden de stappen getoond, en daaronder lichten we dit nog even in tekst toe.

E-mail vanuit Salonized

Zodra je het filter hebt toegepast, kun je een e-mail versturen vanuit Salonized. Als je op verstuur bericht klikt, opent er een nieuw venster.

Je kunt een onderwerp toevoegen en natuurlijk ook de inhoud van het bericht. Klik op 'Versturen' om de mail te versturen naar het gefilterde segment.

E-mailadressen gebruiken voor een nieuwsbrief

Wil je een nieuwsbrief naar de gefilterde klanten versturen, dan kun je Mailchimp gebruiken. Je exporteert het gefilterde segment dan naar Mailchimp.

Vervolgens maak je een nieuwe lijst aan voor dit segment. Geef de lijst een herkenbare naam (bv. "Gellak).

Als je vervolgens een nieuwe e-mailcampagne (campaign) in Mailchimp maakt, kun je dit specifieke segment kiezen. Ik heb als voorbeeld het segment "Gellak" aangemaakt. In Mailchimp ziet het er zo uit:

Je kiest dus eerst de lijst naar wie je gaat sturen, en vervolgens kun je het segment selecteren dat je in Salonized hebt gemaakt.

Wil je meer weten over Mailchimp en het maken van een account of campagne, lees dan deze artikelen over Mailchimp.