Mini website
Domeinnaam koppelen mini website

Heb je nog geen website of een verouderde website? Dan kun je de "mini website" van Salonized gebruiken. Leest er hier meer over!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb je op dit moment nog geen eigen website of is je website erg verouderd? Dan kun je gratis gebruik maken van de "mini website" van Salonized!

Zoals de naam als zegt, is de mini-website van Salonized een hele simpele, basis website. Je hebt hem binnen een paar minuten aangemaakt.

Via de mini-website kunnen klanten eenvoudig afspraken bij je maken. De mini-website werkt op computers maar ook op alle mobiele apparaten (ook wel mobile-responsive genoemd).

Voor jouw mini-website van Salonized krijg je een eigen domeinnnaam.
Dit is [jouwsalonnaam].salonized.nl. Je kunt hem direct bekijken via Instellingen > Mini website.

Kun je jouw eigen domeinnaam gebruiken voor de mini website van Salonized?

Ja, je kunt jouw eigen domeinnaam koppelen aan de mini-website. Wat is het verschil?

Voorbeeldata: Gebruik ik de miniwebsite van Salonized zonder eigen domeinnaam, dan is mijn website bijvoorbeeld ambers-schoonheidssalon.salonized.com.

Koppel ik de miniwebsite aan mijn eigen domeinnaam, dan is mijn website www.ambers-schoonheidssalon.nl (let op: deze link werkt niet, maar je ziet het verschil tussen beiden url's)

Voordat je een eigen domein kan koppelen aan je mini website, moet je deze eerst registreren. Je kunt dit doen bij bijvoorbeeld http://www.transip.nl/ of http://www.sohosted.nl/.

Je domeinnaam koppelen

Om de domeinnaam te linken aan Salonized heb je geen webhosting pakket nodig, dit regelen wij allemaal voor je. Vaak voldoet daarom een registratie of e-mail pakket.

Nadat je de domeinnaam hebt geregistreerd moet je inloggen bij de registratie partij en een technische handeling verrichten. Omdat elke provider anders is, proberen wij het in het algemeen te beschrijven. Heb je hier hulp bij nodig, dan raden wij je aan om contact op te nemen met je eigen provider.

1. Ga naar DNS beheer. Hier krijg je een lijst met allemaal variaties op je domeinnaam en de adressen van de servers waar dit naartoe gelinkt moet worden

2. Als er al een record "www" tussen staat dan moet je deze aanpassen of verwijderen. Staat hij er niet tussen dan moet je een nieuw record toevoegen

3. Het type record dat je nodig hebt is genaamd een "CNAME". Vul in het veld "domeinnaam" of "subdomein" "www" in

4. Als server adres kun je www.salonized.com in vullen

5. Het wijzigen van de DNS kan even duren. Vaak is dit binnen 30 minuten in orde, maar het kan maximaal 24 uur duren.

Let op !
Door een tijdelijk technisch probleem kan het voorkomen dat het koppelen van een domeinnaam met de mini website, niet optimaal werkt. Hierdoor kan er aangegeven worden dat de verbinding onveilig is.