Geavanceerd
Tijdzone in de mail communicatie

Voorkom miscommunicatie in de automatische berichten. Lees hoe je de tijdzone prioriteit kan uitschakelen of wijzigen. (ICS)

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als er een algemene update op het desbetreffende apparaat is geweest komt het wel eens voor dat klanten bovenaan hun afspraak bevestiging een automatisch gegeneerd kalender bestand zien staan. Deze wordt opgemaakt door de mail aan de hand van de datum. Dit bestand staat gesynchroniseerd met de systeemtijd van het apparaat. Als de tijd op het apparaat niet goed staat ingesteld, gaat dit ook mee in dit kalender (ICS) bestand.

Je kan dit uitschakelen of wijzigen in de instellingen van het apparaat.

Op Apple: ga naar Instellingen > Agenda (app) > Tijdzone prioriteit > uitschakelen:

Op Android: open de Klok-app op je apparaat > Tik op Meer (3 puntjes) > Instellingen:

• Je kunt je standaard tijdzone instellen door op Eigen tijdzone te tikken.

• Als je je tijdzone automatisch wilt updaten, tik je op Datum en tijd wijzigen

Het probleem komt voornamelijk voor bij G-mail/Google accounts. In dit geval moet je naar je Google Agenda gaan en de volgende stappen volgen:

Instellingen (tandwiel icoontje) > Klik bij tijdzone op primaire tijdzone en stel de juiste in. Voor Nederland is dit (GMT+02:00) Midden-Europese tijd - Amsterdam

Tijdzone automatisch instellen.

• Als je de tijdzone wilt updaten op basis van je locatie, tik je op Datum en tijd wijzigen > Tijdzone automatisch instellen > Locatie gebruiken om tijdzone in te stellen.

• Als je een klok voor thuis wilt toevoegen wanneer je naar een andere tijdzone reist, tik je op Automatische klok voor thuis.

Wat is een ICS-bestand?

Een ICS-bestand (Internet Calendar Scheduling) is een agenda bestand dat is opgeslagen in een universele agenda-indeling die wordt gebruikt door verschillende e-mail- en agendaprogramma's, waaronder Microsoft Outlook, Google Calendar, Notes en Apple Calendar. Hierdoor kunnen gebruikers de agenda-informatie publiceren of delen in e-mails of op het internet.