Salonized Pay
Stappenplan voor de Salonized Pay verificatieprocedure

Lees hoe de verificatieprocedure van Salonized Pay in zijn werk gaat, en welke stappen je moet nemen om dit succesvol af te ronden. ✅

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb jij je aangemeld voor Salonized Pay en ga je de verificatieprocedure doorlopen? In dit helpartikel nemen we jou stap voor stap mee in dit proces.

Wil je graag geholpen worden bij deze stappen? Boek een live demo met Tomas om je verder te helpen!

⚠️ Let op: zorg dat je de volgende zaken bij de hand hebt voordat je start:

• KvK-nummer

• Europees btw-nummer (tenzij je vrijgesteld bent van btw)

• Paspoort, identiteitskaart of rijbewijs

• IBAN of een bankafschrift

Bekijk hieronder een video waarin we je meenemen door de stappen van de verificatieprocedure of lees de stappen rustig door onder de video.

Stap 1: Voeg jouw Bedrijfsgegevens toe

Naam en land

• Deze stap staat hoogstwaarschijnlijk al voor jou ingevuld, omdat wij deze gegevens al van jou hebben vanuit je Salonized account.

• Belangrijk: controleer of de juiste wettelijke naam van het bedrijf staat ingevuld: de naam waaronder jij bekend bent bij de KvK.

Bedrijfsstructuur

1. Selecteer hier de bedrijfsstructuur die op jouw salon van toepassing is.

1. Twijfel je? Log in bij de KvK om jouw gegevens hierover in te zien.

2. Selecteer of de bankrekening waarop jij uitbetaald wil worden gekoppeld staat aan de salon (Het bedrijf waar ik voor werk) onder jouw eigen naam (Mijn naam).

Registratiegegevens

1. Vul de handelsnaam in waarop je geregistreerd wil worden.

1. Is dit dezelfde naam als jouw bedrijfsnaam? Vink dan het vakje aan: Zelfde als de wettelijke naam van het bedrijf.

2. Vul jouw KvK-nummer* in. Een KvK nummer bestaat uit 8 cijfers. Heb je deze niet bij de hand? Klik dan op 'Opslaan en naar overzicht gaan' om te zorgen dat je geen informatie verliest.

3. Vul jouw Europees btw-nummer* in. Een btw-nummer bestaat uit de landcode (bijvoorbeeld NL), 9 cijfers, de letter 'B' en een controlegetal van 2 cijfers.

* Je KvK nummer en Europese btw-nummer kun je makkelijk terug vinden op een van je facturen of als je inlogt bij de KvK.

Adres

1. Noteer het adres waarop jouw salon geregistreerd is in de zoekbalk genaamd 'Zoekadres'. Zorg ervoor dat je het huisnummer niet vergeet.

2. Verschijnt het juiste adres niet in de opties? Selecteer dan 'Handmatig toevoegen' zodat je het adres zelf kan intypen.

3. Heb je ook nog een Aanvullend adres omdat de meeste activiteiten van jouw salon plaatsvinden op een andere locatie? Selecteer dan 'Ja, ons hoofdkantoor bevindt zich op een andere locatie.'

Overzicht

Controleer alle gegevens en klik vervolgens op 'Verzenden'.

Stap 2: Voeg Besluitvormers toe

⚠️ Let op: je moet hier tenminste 1 'Ondertekenaar' toevoegen. Ben jij de eigenaar van jouw salon? Dan ben jij ook degene die tekenbevoegd is voor jouw salon. Dit betekent dat je jezelf ook moet aanvinken als Ondertekenaar in deze stap.

Persoonsgegevens

1. Vink de juiste vakjes aan voor de persoon die jij wil registreren. Vergeet hier dus niet om ook 'Ondertekenaar' aan te vinken, zodat je later in het proces niet vastloopt.

2. Vul jouw Voornaam, Achternaam, Geboortedatum en Land van verblijf in.

Adres

1. Noteer jouw persoonlijke adres in de zoekbalk genaamd 'Zoekadres'. Zorg ervoor dat je het huisnummer niet vergeet.

2. Verschijnt het juiste adres niet in de opties? Selecteer dan 'Handmatig toevoegen' zodat je het adres zelf kan intypen.

3. Heb je ook nog een Aanvullend adres omdat de meeste activiteiten van jouw salon plaatsvinden op een andere locatie? Selecteer dan 'Ja, ons hoofdkantoor bevindt zich op een andere locatie.'

Verificatiemethode

In deze stap vragen we je om jouw identiteit te verifiëren. Wij accepteren een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

1. Kies via welke methode je jouw identiteit wil verifiëren. Dit kan via een QR code (onmiddellijke verificatie) waarmee je jouw identiteitsbewijs kan fotograferen en direct kan uploaden, of je kan ervoor kiezen om een scan van jouw identiteitsbewijs te uploaden.

2. Volg de stappen voor de Verificatiemethode die jij gekozen hebt.

Overzicht

Controleer alle gegevens en klik vervolgens op 'Verzenden'.

Stap 3: Voeg Uitbetalingsgegevens toe

Verificatiemethode

In deze stap vragen we je om je bankrekening te verifiëren. Op deze manier weten wij naar welke bankrekening we jouw inkomsten via het pinapparaat kunnen overmaken.

1. Kies eerst het land waarin jouw bankrekening geregistreerd staat.

2. Kies verificatie methode:

1. Via mobiele app of website van jouw bank.

2. Upload een kopie van een bankafschrift*.

3. Volg de stappen voor de verificatiemethode die jij gekozen hebt.

⚠️ Let op:

• Upload geen foto's van bankpassen of credit cards, deze bevatten gevoelige informatie.

• Controleer of het opgegeven bankrekeningnummer exact hetzelfde is als het bankrekeningnummer op het aangeleverde document.

Overzicht

Controleer alle gegevens en klik op 'Verzenden'.

*Kopie bankafschrift moet bevatten:

• Bankrekeningnummer of IBAN

• Kopie niet ouder dan 12 maanden

• Naam bankrekeninghouder

• Bank indicatie:

• Bank naam, logo of opmaak

• Wij accepteren geen:

• Handgeschreven documenten

• Foto's van bank/credit kaarten

• Bewerkte kopieën of documenten

Stap 4: Controleer en onderteken de officiële documentatie

Serviceovereenkomst ondertekenen

Lees de Voorwaarden voor betalingsverwerking vanuit Adyen door. Selecteer vervolgens jezelf als ondertekenaar en vink het vakje aan dat je de voorwaarden gelezen hebt en aanvaard.

⚠️ Let op: deze voorwaarden zijn op dit moment alleen in het Engels beschikbaar.

PCI DSS-vragenlijst

De Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS) zijn wereldwijde vereisten die tot doel hebben de gegevens van kaarthouders te beschermen. Elk bedrijf dat zich bezighoudt met kaartbetalingen moet dit ondertekenen. Lees hier meer.

Lees de vragenlijst door. Selecteer vervolgens jezelf als ondertekenaar en vink het vakje aan dat je akkoord gaat met het voldoen aan de bovengenoemde PCI DSS-vereisten.