Fooi

We hebben nog geen speciale functie voor het registreren van fooi. Op deze pagina leggen we uit hoe je dat nu het beste kunt registreren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als er fooi gegeven wordt, dan gaan we er voor de huidige functie van uit dat je een aparte fooienpot hebt.

Dat betekent dat wanneer iemand contant betaalt, je de fooi direct apart kan houden en in de fooienpot kan doen. Deze pagina legt uit hoe je de fooi kunt registreren als dit op een andere manier binnenkomt, bijvoorbeeld bij een PIN betaling.

In het voorbeeld hieronder zie je een dienst van 39,95 euro. Ik maak er bij 'AANTAL' boven de betaalmethodes, 45 euro van (het bedrag inclusief fooi) en klik op "PIN". Daarna zet ik het teveel betaalde bedrag weer als CONTANT uitgave.

Zo is de 5,05 fooi van dit geval niet bij de omzet opgeteld (en dus niet extra belast voor BTW) maar staat het wel geregistreerd.

In de Kasopmaak ziet dat er als volgt uit:

Dat komt omdat er 5,05 bij de PIN is opgeteld en er vervolgens 5,05 uit de CONTANT wordt gehaald om in de fooienpot te stoppen. De totalen blijven op deze manier gelijk aan elkaar.