Betaalmethodes
Facturen met strippenkaart crediteren

Lees meer over: facturen met een strippenkaart verwijderen of crediteren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op deze pagina lees je hoe het werkt wanneer je facturen wilt crediteren waar een strippenkaart als item of als betaalmethode op staat.

Een strippenkaart crediteren

Je kunt een factuur met een strippenkaart als item crediteren, maar alleen als de strippenkaart nog niet op een andere factuur als betaalmethode is gebruikt.

Een factuur met een strippenkaart als item crediteren is eenvoudig en werkt net als het crediteren van andere facturen.

Ga naar de kassa > tab Facturen en zoek de betreffende factuur op.
Open het factuur detail scherm en klik op "factuur crediteren"

Selecteer de juiste betaalmethode waarmee je de factuur wilt crediteren en rond de creditfactuur af. Vervolgens krijgt de strippenkaart een andere status, namelijk: gecrediteerd. Je kunt hem niet meer als betaalmethode gebruiken.

De knop crediteren is niet zichtbaar?

Als een strippenkaart al gebruikt is als betaalmethode op een andere factuur, kun je de oorspronkelijke factuur met de strippenkaart als item niet meer crediteren of verwijderen. Deze twee knoppen zijn dan niet zichtbaar.

Wil je toch de oorspronkelijke factuur met de strippenkaart als item crediteren? Dan moet je eerst de facturen bewerken waarop de strippenkaart is gebruikt als betaalmethode, en daar de betaalmethode aanpassen. Je kunt zien op welke factuur (facturen) de strippenkaart is gebruikt, door het strippenkaart overzicht te openen.

Een strippenkaartbetaling crediteren

Heb je een strippenkaart gebruikt als betaalmethode maar wil je die betreffende factuur crediteren? Dat is mogelijk, echter wordt de strip niet teruggezet op de strippenkaart.

Je selecteert een betaalmethode voor hoe je het geld teruggeeft aan de klant, bijvoorbeeld contant.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heb je hier een vraag over? Neem dan gerust contact met ons op!