E-mail instellingen
Verzend Salonized e-mails vanuit je eigen domein

Wil je Salonized e-mails vanuit je eigen domein versturen? In dit artikel lees je welke stappen je moet nemen om het in te stellen!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je een Salonized account aanmaakt, worden e-mails naar je klanten verzonden vanuit je standaard Salonized e-mailadres ([jouw_salon_naam]@email.salonized.com).

Als je in het bezit bent van een eigen domein (bijv. jouwsalonnaam.nl), is het mogelijk deze aan je Salonized account te koppelen zodat je e-mails vanuit je eigen e-maildomein worden verzonden (bijv. info@jouwsalonnaam.nl).

Wat is een eigen domein?

Een eigen domein is er een waarvan jij de eigenaar bent en waarvoor je betaalt - hier vallen gratis domeinen zoals gmail.com / outlook.com / [icloud.com](<http://icloud.com>) niet onder. Als je momenteel geen eigen domein bezit, maar je wel geïnteresseerd bent om er een aan te schaffen, kun je een een provider bekijken zoals Squarespace, GoDaddy en IONOS. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van eigen domein providers, maar neem vooral de tijd om onderzoek te doen naar alternatieve partijen om er zeker van te zijn dat je er een kiest die past bij jouw budget en behoeften.*

Om je Salonized e-mails vanuit je eigen domein te sturen dien je eerst jouw eigen domein te verifiëren. Dit doe je met de zogenaamde “Domain Name System” (DNS) records, waarmee Salonized kan verifiëren dat jij de eigenaar bent van het domein.

Volg de onderstaande stappen om de verificatie van je eigen domein te voltooien.

⚠️ Volg de onderstaande stappen om de eigen domeinverificatie te voltooien

Zo verifieer je je eigen domein

1. Ga in Salonized naar: Instellingen > Bedrijf > Domein instellingen

2. Voer je eigen domein in bij het E-mailadres voor contact veld en druk op Opslaan

3. Kopieer de drie CNAME records die nu worden weergegeven. Let op dat iedere CNAME record twee delen (NAAM en WAARDE) heeft. Je moet beide delen voor iedere CNAME record toevoegen in je DNS instellingen bij stap 4.

4. Log in bij je domein provider en ga naar de DNS instellingen. Je kunt online zoeken naar [de naam van je domein provider] DNS instellingen om de voor jou relevante instructies te vinden. Hier zijn wat voorbeelden van instructies van veel gebruikte domein providers (Mijndomein, Hostnet, Yourhosting, Strato en TransIp)

5. Voeg de drie CNAME instellingen (DNS records) toe en sla de wijzigingen op.

En dat is alles! Als alle stappen goed zijn gegaan, hoef je alleen nog te wachten tot de DNS instellingen gewijzigd en geüpdatet zijn (kan tot 72 uur duren).

Terwijl je wacht kun je terug gaan naar de Salonized Domain instellingen pagina en klik op Verificatiestatus controleren.

Voor vragen over DNS instellingen, neem contact op met jouw domein provider. Voor alle andere vragen, neem gerust contact op met ons support team!