FAQ - Veelgestelde vragen
Moet ik speciale hardware kopen?

Je hebt alleen een computer of tablet en een internetverbinding nodig.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het enige wat je nodig hebt om met Salonized te starten, is een computer, laptop of tablet, en internetverbinding. Maar om het jezelf nog makkelijker te maken,

kun je ook met een barcodescanner, bonprinter en kassalade werken. Salonized levert deze hardware niet zelf.

Kan ik mijn bonprinter koppelen?

Ja, je kunt een bonprinter aan Salonized koppelen. Als je dit doet, wordt er na het afrekenen automatisch een bonnetje voor de klant geprint. In principe is elke printer te koppelen aan Salonized, zowel een bedrade printer als een draadloze. De printer moet vervolgens correct op je computer, laptop of tablet worden geïnstalleerd. Je kunt dit het beste testen door in je webbrowser / tekst editor een simpele pagina af te drukken via de standaard print functie van je browser. Helaas kunnen wij geen ondersteuning bieden bij het instellen van de printer, hiervoor verwijzen we je naar de leverancier van jouw printer.

Kan ik mijn Bluetooth bonprinter koppelen?

Ja, je kunt een Bluetooth bonprinter aan Salonized koppelen. Hou er alleen wel rekening mee dat er technische kennis nodig is om de juiste drivers te installeren, en bijhorende netwerk instellingen door te voeren. Als je hier zelf niet toe in staat bent adviseren we je om dit door iemand te laten doen met ervaring.

Wij hebben goede ervaringen met de Star mC-Print3 bonprinter met Bluetooth ondersteuning. Het is bij deze printer noodzakelijk om de drivers te installeren en de bijhorende netwerkinstellingen door te voeren. Hiervoor dien je zorgvuldig alle stappen door te lopen uit deze handleidingen.

Kan ik een pin automaat koppelen?

Je kunt een pinapparaat gebruiken maar deze kan niet direct door Salonized aangestuurd worden. Je kunt verschillende (en meerdere) betaalmethoden selecteren, zodat betalingen op de correcte manier geregistreerd worden voor de boekhouding. Op het pinapparaat typ je vervolgens het te pinnen bedrag in.

Kan ik een kassalade koppelen?

Salonized kan niet direct de kassalade openen. Je kunt de kassalade wel koppelen aan de bonprinter, zodat de bonprinter de kassa opent.