Herhaalafspraken
Herhaal afspraken wijzigen of verwijderen

De hele serie herhaalafspraken of een individuele afspraak wijzigen of verwijderen? Bekijk hier hoe het werkt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De functie herhaal afspraken maakt het mogelijk om een serie afspraken in één keer in je agenda toe te voegen. Maar soms wil je misschien iets aanpassen aan de afspraak, zoals het tijdstip of de dag.

Je kunt binnen een serie herhaal afspraken, individuele afspraken bewerken en/of verwijderen zoals je gewend bent bij normale afspraken. In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt.

Een wijziging aanbrengen aan de hele serie

Om te laten zien hoe het wijzigen van afspraken werkt, maak ik eerst als voorbeeld deze herhaal afspraak aan:

De regels zijn als volgt:

• De herhalende afspraak wordt gemaakt voor 12.00

• De klant komt op vrijdag (wekelijkse herhaling)

• De klant komt ééns in de 6 weken (het interval)

• Ik plan 10 afspraken in één keer in

Nu wil ik bijvoorbeeld vanaf afspraak 3 het tijdstip aanpassen van 12.00 naar 14.00
Ik zoek de betreffende afspraak op. Zolang er nog niks aan de serie gewijzigd is, zien de afspraken er als volgt uit:

• Boven zie je dat het een herhaal afspraak is: de afspraak staat eens in de 6 weken in de agenda.

Als ik alle toekomstige afspraken van 12.00 naar 14.00 wil verplaatsen, klik ik aan de rechterkant op de knop "verplaatsen" en zet ik de afspraak in de agenda om 14.00 neer. Een andere optie is om de afspraak in de agenda te verslepen.

Wanneer ik de afspraak in de agenda verplaatst heb, krijg ik het volgende scherm te zien:

Let op: kies je ervoor om alleen deze afspraak te wijzigen? Dan is na het opslaan de afspraak niet langer onderdeel van de hele serie afspraken, maar is het een individuele afspraak geworden. Overige wijzigingen aan de hele serie afspraken zullen dan niet meer voor deze afspraak gelden.

Een wijziging aanbrengen aan één afspraak binnen de reeks

Wil je een wijziging maken aan één afspraak binnen een reeks herhaal afspraken, dan volg je in principe dezelfde stappen als hierboven.

Je zoekt eerst de betreffende afspraak op. Wil je de afspraak verplaatsen? Klik dan op de knop "verplaatsen" of sleep de afspraak in de agenda naar een ander tijdstip of een andere dag.

Na het verplaatsen krijg je het volgende scherm te zien:

Kies daar voor de optie: alleen deze afspraak.

Wil je een andere wijziging aanbrengen aan de afspraak, bijvoorbeeld: afrekenen, een behandelrapport toevoegen, een notitie toevoegen of een formulier invullen? Dan moet je de afspraak eerst activeren. Na het activeren van een afspraak kun je er alles mee doen.

Let op: wanneer je een individuele afspraak binnen een serie herhaal afspraken activeert, dan is de betreffende afspraak niet langer onderdeel van de serie herhaal afspraken.

Na het activeren van de afspraak kun je er alles mee doen;

Een afspraak verwijderen

Ook bij het verwijderen van afspraken binnen een serie van herhaal afspraken heb je de mogelijkheid om te kiezen voor het verwijderen van:

• alleen deze afspraak

• alle toekomstige afspraken

Zoek de betreffende afspraak op en klik op de knop "verwijderen".

Kies in het volgende scherm of je de hele serie wilt verwijderen uit je agenda of alleen de betreffende afspraak.

Verder lezen: