Afspraak instellingen

Leer meer over: agenda voorkeuren, kleur van de afspraken, wijzigen door klanten, e-mail en sms herinnering inschakelen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Jouw agenda

Bepaal hoe de lay-out van jouw agenda eruit komt te zien. Ga hiervoor naar > Instellingen > Agenda > Agenda en afspraak instellingen.

Slot interval

De tijd die je hier instelt heeft invloed op de lay-out van je agenda. De slot interval staat automatisch ingesteld op 15 minuten.

Kleur afspraken

Je kunt de afspraken in de agenda op verschillende manieren tonen; of de kleur van de medewerker of de kleur van de categorie. Je kunt één keuze maken.

Verberg medewerkers in de agenda die niet ingeroosterd zijn

Wanneer deze functie is ingeschakeld worden medewerkers die vandaag niet ingeroosterd zijn, niet weergegeven op de dagweergave in de agenda.

Creëer gaten tussen afspraken door een tijd buffer na elke afspraak te plaatsen

Naast dat je per dienst een buffertijd kunt instellen, kun je gaten creëren tussen afspraken door een tijd buffer na elke afspraak te plaatsen, zodat afspraken elkaar niet direct opvolgen.

Deel jouw agenda met externe programma's

Je kunt de afspraken in je Salonized agenda doorsturen naar andere agenda's, zoals de Google Calendar, Apple Calendar en Microsoft Outlook.

Wijzigingen door klanten

Sta klanten toe zelf afspraken te annuleren. Je bepaalt zelf hoeveel uur van te voren klanten minimaal van te voren mogen annuleren, bijvoorbeeld minimaal 24 of 48 uur van tevoren.

Sta klanten toe zelf afspraken te verplaatsen. Je kunt instellen hoeveel uur van te voren klanten de afspraak kunnen verplaatsen, bijvoorbeeld minimaal 0 tot 72 uur van tevoren.

Deze instellingen staan standaard uitgeschakeld. Je kunt beide opties uitgeschakeld laten, beide opties inschakelen of één van de opties inschakelen.

No-shows

Schakel je de instellingen in, dan wordt er een email naar no-show afspraken gestuurd wanneer je de afspraak als 'no-show' aangeeft. Je word altijd gevraagd of je dit wilt doen. Deze functie staat automatisch uitgeschakeld.

E-mail herinnering

Je kunt instellen hoeveel uur van te voren klanten de herinnering ontvangen. De e-mailherinnering staat standaard ingeschakeld, zodat klanten van te voren worden herinnert aan hun afspraak.

SMS herinnering

Hier geldt hetzelfde principe als voor de e-mailherinnering. Een sms herinnering is 1 credit. Je kunt sms credits kopen in de instellingen > Koop credits.