Account instellingen
Basis instellingen
Troubleshooting tips voor verificatie in 2 stappen

Onze antwoorden op de meest gestelde vragen over verificatie in 2 stappen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over verificatie in 2 stappen.

Deze functie is erg belangrijk, omdat je met verificatie in 2 stappen ervoor zorgt dat jouw Salonized account bezit over een extra laag beveiliging. Hierdoor wordt de kans verkleint dat hackers toegang krijgen tot je accounts of gegevens.

Wanneer je hulp nodig hebt met het opzetten van verificatie in 2 stappen in jouw account, klik dan hier.

Hoe wissel ik tussen sms en een verificatie app voor verificatie in 2 stappen?

• Ga naar 'Profiel bewerken' in jouw account:

• Klik op 'Uitschakelen' in het 'Verificatie in 2 stappen' gedeelte:

• Na het uitschakelen, kan je opnieuw verificatie in 2 stappen aanzetten en de nieuwe methode selecteren:

Ik heb een nieuw mobiel apparaat, maar nog wel hetzelfde telefoonnummer. Krijg ik nu nog wel de verificatiecodes op mijn nieuwe apparaat?

Wanneer je jouw mobiele apparaat kwijt bent geraakt of hebt vervangen, ontvang je nog steeds de verificatiecodes via sms op hetzelfde telefoonnummer.

Wanneer je de Google Authenticator app gebruikt als jouw verificatie in 2 stappen methode, kan je jouw huidige configuratie overzetten naar je nieuwe telefoon.

Ik ontvang geen verificatiecodes per sms. Wat moet ik doen?

Allereerst, zorg ervoor dat je het juiste telefoonnummer hebt ingevoerd met de juiste landcode.

Het is ook mogelijk dat jouw mobiele provider de verificatiecodes per sms blokkeert. In dit geval adviseren wij je om contact op te nemen met je mobiele provider om te bevestigen dat sms berichten zijn ingeschakeld voor jouw mobiele account.

Hoe kan ik inzien welke authenticatie app ik gebruikt heb om verificatie in 2 stappen in te stellen?

Wij adviseren iedereen om de Google Authenticator applicatie te gebruiken, maar mocht je niet meer weten welke authenticatie applicatie jij gekozen hebt kan je dit nog terugvinden. Zoek op je mobiele apparaat of er een authenticator applicatie geïnstalleerd is.

Wanneer je niet zeker weet waar je op moet zoeken, hier zijn een paar populaire authenticatie applicaties:

• Google Authenticator

• Microsoft Authenticator

• Duo Mobile

• LastPass