Salonized Starters Guide 🚀

Om je een goede indruk van Salonized te geven hebben we een startersgids gemaakt met 7 dingen die je zeker moet proberen in je proefaccount!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om je op weg te helpen in Salonized hebben we een starters gids gemaakt met 7 dingen die je zeker moet proberen in je proefaccount!

______________________

1. Een klant aanmaken

In Salonized kun je jouw klantenbestand digitaal beheren. Alle afspraken, facturen, notities en rapporten die je Salonized aanmaakt, worden automatisch aan de juiste klant gekoppeld. Zo heb je altijd binnen enkele klikken de juiste gegevens van een klant voor je. Je leest er hier meer over.

Een nieuwe klant voeg je toe via de tab Klanten.

Tip: maak als eerste jezelf aan als klant en gebruik je eigen privé e-mailadres. Je kunt dan na het inplannen van de afspraak direct zelf de e-mailnotificaties testen!

______________________

2. Een dienst toevoegen

Welke diensten kunnen klanten bij jou boeken? Maak de diensten die je aanbiedt aan in de Instellingen > Agenda en afspraak instellingen > Diensten. Je vindt hier meer tips over het beheren van je diensten.

______________________

3. Een afspraak inplannen

Met de digitale agenda van Salonized heb je waar en wanneer je maar wilt, toegang tot jouw afspraken. Zo kun je tijdens werktijd maar ook thuis zeer gemakkelijk een afspraak wijzigen, verplaatsen of snel even zien hoe jouw planning voor morgen eruitziet. Je leest hier meer over de agenda van Salonized.

______________________

4. Automatische mailberichten bewerken

Salonized verstuurt jouw klanten automatisch een bevestiging en een herinnering van de afspraak per mail. Deze kun je naar eigen wens fine tunen. Misschien wil je informatie toevoegen over de voorwaarden voor het annuleren van afspraken of wil je er een leuke afbeelding aan toevoegen.

De inhoud van de berichtjes kun je aanpassen via > Instellingen > Bedrijf > Communicatie.

______________________

5. Een afspraak afrekenen

Salonized biedt een kassasysteem waarmee je gemakkelijk afspraken afrekent met je klanten. Alle facturen die je aanmaakt worden bewaard voor je boekhouding. In de kassa selecteer je alle items die verkocht worden en kun je ook gemakkelijk een korting geven. Je leest hier meer over de werking van de kassa.

______________________

6. Een automatisch feedback bericht sturen

Je kunt jouw klanten automatisch om feedback vragen na de afspraak. Het feedback bericht wordt ongeveer een uur na afloop van de afspraak verzonden. Met het feedback bericht krijg je snel inzicht in jouw dienstverlening. Krijg je nieuwe feedback binnen? Dan kun je er gemakkelijk en snel op reageren via je Salonized account. Vervolgens kun je de feedback zelfs publiceren op je website 😄

Het feedback bericht schakel je in via > Menu > Instellingen > Klanten > Instellingen.

De feedback zelf vind je terug achter het feedback icoontje bovenin.

______________________

7. Een online afspraak maken via de online agenda

Met de online agenda van Salonized op jouw eigen website en/of Facebookpagina geef je klanten de mogelijkheid om zelf, online een afspraak bij jou in te plannen. Dat scheelt jou telefoontjes en geeft de klant de mogelijkheid om ook buiten jouw openingstijden een afspraak te kunnen maken. Voor beiden heel gemakkelijk!

Je vindt jouw online agenda via Instellingen > Online afspraken.

______________________

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via de chat rechts onderaan deze pagina.