Concept facturen (offertes)

Lees meer over het opslaan van facturen als concept, bijvoorbeeld wanneer je een offerte nodig hebt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een conceptfactuur krijgt nog geen factuurnummer en wordt nog niet meegenomen in de rapportages als omzet. Het is een geheel vrijblijvende factuur, oftewel een concept.

Als je een factuur op wilt slaan als concept, doe je dit in het eerste venster van de kassa, onderin.

Een overzicht met conceptfacturen vind je achter de tab Facturen in de Kassa. Je kunt daar bovenaan de pagina filteren op de conceptfacturen.

Door op een factuur te klikken (ergens in de regel van de conceptfactuur) opent het scherm met factuurdetails. Hier kun je rechts de factuur openen als PDF.

Deze PDF kun je downloaden (opslaan) of printen. Zo kun je de conceptfactuur ook gebruiken als offerte. Een conceptfactuur kan achteraf bewerkt of verwijderd worden, zonder problemen voor je factuurnummering. Een concept heeft namelijk nog geen nummer.

Door een notitie aan de factuur toe te voegen, kun je verdere informatie over de factuur (offerte) kwijt. Dit doe je in het eerste scherm van de kassa:

Lees meer: