Verkoop en facturen
Online betalingen
Betalingslink meesturen met digitale factuur

Lees meer over: Mollie, een factuur online betalen en een klant achteraf laten betalen per bank.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leg ik je uit hoe je een betalingslink kunt meesturen met de digitale factuur. Indien je hier gebruik van wilt maken moet eerst de integrate met Mollie (of Stripe) geactiveerd worden.

Heb je dit nog niet gedaan? Lees dan even dit artikel: Mollie inschakelen

Stappenplan: factuur met betaallink sturen naar de klant

Zodra je Mollie (of Stripe) hebt ingeschakeld kun je klanten online laten betalen.

Heb je een afspraak gehad maar betaalt de klant achteraf? Of heb je een afspraak ingepland en wil je dat de klant alvast vooraf betaalt, door de factuur te mailen met een betaallink? Volg deze stappen om de klant een online betalingslink te sturen:

Instellen | Ga naar Instellingen > Verkoop > Facturen. Schakel de optie: "Stuur een betalingslink mee in de e-mail factuur als er een bedrag open staat" in. Dit kan alleen als de Mollie integratie ingeschakeld staat.

Actie | Om de betaallink te versturen naar de klant bij een factuur, doe je het volgende:

1. Klik op de afspraak in de agenda en klik rechts op de knop "Afrekenen" OF ga naar de kassa en maak een nieuwe factuur aan

2. Klik onderaan op de knop "afrekenen"

3. Sla de factuur op als openstaand via de gele knop onderin "opslaan als openstaand"

4. Verstuur de factuur naar de klant. De betalingslink is automatisch aan de factuur gekoppeld

Voor de klant ziet de mail er als volgt uit:

Door op de rode knop te klikken, kan de klant de factuur via iDeal betalen. Zodra de betaling voldaan is, krijgt de factuur in je Salonized account ook de status betaald.

Openstaande factuur achteraf (nogmaals) mailen naar de klant

Soms komt het voor dat je een factuur al hebt opgeslagen als openstaand, maar nog niet naar de klant hebt gemaild. Volg deze stappen om deze factuur alsnog met betalingslink te mailen aan de klant:

1. Zet allereerst je instellingen goed zoals hierboven beschreven aan het begin van deze pagina

2. Ga naar de openstaande factuur via het kassa > tabje Facturen en filter eventueel bovenaan de pagina op "openstaande facturen"

3. Klik op de betreffende factuur, er opent nu een scherm met factuurdetails

4. Je kunt aan de rechterkant de factuur per e-mail naar de klant sturen. Aan de mail kun je ook tekst toevoegen, bijvoorbeeld dat het een herinnering betreft.