Bonnen samenvoegen

Leer meer over: één klant twee facturen laten betalen; afspraken samenvoegen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan voorkomen dat je bonnen wilt samenvoegen tijdens het afrekenen, bijvoorbeeld wanneer moeder samen met haar dochter komt en voor beide afspraken wilt betalen. Op deze pagina leg ik uit hoe dit werkt.

Afspraken samenvoegen via de agenda

1. Klik in de agenda op een afspraak die je wilt afrekenen

2. Klik in het venster met afspraakdetails op de knop "afrekenen"

3. Je komt nu in de kassa. Je ziet onderaan in de factuur de volgende melding:

4. Doe niks verder in de kassa, maar ga terug naar de agenda via het agenda icoontje linksboven

5. Klik op de volgende afspraak in de agenda die je met de vorige afspraak tegelijk wilt afrekenen en klik ook hier op de knop afrekenen

Je krijgt nu de volgende melding:

6. Klik op "ja"
7. Je ziet nu onderaan de factuur dat er meerdere afspraken gekoppeld staan.

Heb je geen andere afspraken die je aan deze factuur wilt koppelen, klik dan op afrekenen en rond de factuur af

Let op! Er kan maar één klant gekoppeld staan aan de factuur, en de klant die gekoppeld staat aan de afspraak zie je rechtsboven in de kassa staan. Bij die klant komt de factuur (omzet) in het profiel te staan.

Afspraken samenvoegen via de Kassa

Je kunt ook via de kassa meerdere afspraken samenvoegen op één bon. Dat doe je door meerdere afspraken te selecteren aan de linkerkant in de kassa:

Klik op de afspraken die je wilt toevoegen, dan verschijnen ze aan de rechterkant.

Kun je oude openstaande facturen erbij halen wanneer je afrekent met een klant?

Het is op dit moment alleen mogelijk om meerdere afspraken tegelijkertijd af te rekenen vanuit de agenda. Facturen van een klant die je eerder hebt opgeslagen als openstaand, kun je in de kassa nog niet terugvinden om aan de factuur toe te voegen. Dit zul je handmatig in orde moeten maken. Lees hier meer over openstaande facturen.