Afspraak afrekenen

Leer meer over: afspraak afrekenen vanuit agenda, afspraak afrekenen vanuit kassa, medewerker koppelen aan factuur

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn twee mogelijkheden voor het afrekenen van afspraken:

1. Vanuit de agenda, als er een afspraak voor de klant gepland stond

2. Direct vanuit de kassa, als een klant zonder afspraak binnen is komen lopen

Een afspraak afrekenen vanuit de agenda

1. Klik in de agenda op een afspraak

2. Klik vervolgens op het winkelwagen-icoontje

3. Je komt nu in de kassa. Omdat je vanuit de agenda afrekent, staan de klant, medewerker en dienst(en) automatisch ingevuld.
4. Selecteer eventueel aan de linkerkant extra diensten of producten.
5. Klik rechts onderaan op de paarse knop “afrekenen”

6. Selecteer in het volgende scherm aan de linkerkant op welke manier er betaald wordt (bv. pin of contant). Nadat je dit gedaan hebt, is er geen bedrag meer openstaand.
7. Klik dan rechts onderaan op “factuur afronden”

8. Je kunt nu de PDF factuur openen of de digitale bon direct naar de klant mailen.

Een afspraak afrekenen vanuit de kassa

1. Ga direct naar de kassa (icoontje van het winkelwagentje links bovenin)

2. Selecteer aan de linkerkant een of meerdere diensten en/of producten die aangeslagen moeten worden

3. Selecteer rechtsboven een medewerker (verplicht) en een klant (optioneel)

4. Klik rechts onderaan op de paarse knop “afrekenen”

5. Selecteer in het volgende scherm aan de linkerkant op welke manier er betaald wordt (bv. pin of contant). Nadat je dit gedaan hebt, is er geen bedrag meer openstaand.

6. Klik dan rechts onderaan op “factuur afronden”

7. Je kunt nu de PDF factuur openen of de digitale bon direct naar de klant mailen.

Een factuur met meerdere betaalmethodes

Betaalt een klant een deel van het bedrag per pin en een deel contant? Dan verwerk op de volgende manier:

1. Klik na het aanmaken van de factuur (zie hierboven) op de knop "afrekenen" zodat je bij de betaalmethodes komt (zie scherm hieronder)

2. Aan de linkerkant heb je een wit kader, boven de betaalmethodes. Hierin staat het totaalbedrag dat betaald moet worden.

3. Haal dit bedrag weg en verander het in het bedrag voor de eerste betaalmethode (bv. €20 euro als iemand 20 euro contant betaald)

4. Klik vervolgens op de juiste betaalmethode (in dit voorbeeld kas)

5. Salonized rekent nu het openstaande bedrag uit. Zet dat op een andere betaalmethode (bv. pin) of herhaal bovenstaande stappen als er meer betaalmethodes volgen.