Marketing
CSV bestand gebruiken voor een nieuwsbrief in Mailchimp

In dit artikel lees je hoe je (een deel van) jouw klantenbestand een e-mail kunt sturen doormiddel van een CSV bestand.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een nieuwsbrief naar je klanten te versturen, kun je de filter opties gebruiken in je klantenbestand. Je exporteert het gefilterde segment dan naar Mailchimp. Wat je ook kan doen is een export van je klantenbestand maken.

Vervolgens ga je naar jouw Mailchimp account en klik je op 'Manage Audience' en 'Import Contacts' om het CSV bestand te selecteren. Klik recht onder op 'Continue'.

Op de volgende pagina selecteer je het bestand vanaf je computer om het te importeren in Mailchimp. En 'Continue To Match' rechts onder in beeld.

Op de volgende pagina ga je de kolommen matchen door op 'Edit' en vervolgens op 'Save' te klikken. Vervolgens 'Continue To Organize'.

Als laatste voeg je een tag toe aan je nieuwe lijst, zodat je hem straks makkelijker kan vinden wanneer je een nieuwe e-mail gaat versturen. Klik op 'Continue To Review' om op de laatste pagina de import af te ronden.