Mailchimp
Mailchimp koppelen aan Salonized

Zo maak je een Mailchimp account aan, schakel je de Mailchimp integratie in bij Salonized en maar je een nieuwe lijst (segment) aan.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn een aantal stappen die ik met je wil doornemen voordat je een nieuwsbrief kan versturen via Mailchimp. Als eerste heb je een Mailchimp account nodig. Vervolgens koppel je dat account aan Salonized via de integratie pagina in je account en maak je een nieuwe lijst aan via je klantenbestand om te exporteren naar Mailchimp.

1. Maak een Mailchimp account aan.

Om een Mailchimp account aan te maken ga je naar de website van Mailchimp. Klik op de knop "create an account".

Zodra je een account hebt aangemaakt, ontvang je van Mailchimp een e-mail om je account te activeren. Open je e-mail en klik in de mail op activate account.

Hierna wordt je terug geleidt naar Mailchimp en kan je kiezen voor een (gratis) account.

2. Mailchimp koppelen aan Salonized

Zodra je jouw account hebt aangemaakt kan je de integratie aanzetten in Salonized (icoontje links onder) Info > Integraties > Mailchimp > Inschakelen.

Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Log in.

Selecteer vervolgens een lijst welke jij wilt synchroniseren met Mailchimp.
Let op! Als je net een account hebt aangemaakt, staat hier waarschijnlijk alleen die lijst. Klik de betreffende lijst aan. Vanaf nu is jouw klantenbestand gekoppeld met Mailchimp.

Vervolgens worden je klanten met de lijst in Mailchimp gesynchroniseerd. Het kan een aantal uur duren, voordat de klanten allemaal zichtbaar zijn.

3. Maak een nieuwe lijst aan om te exporteren naar Mailchimp

Een nieuwe lijst exporteren naar Mailchimp kan heel gemakkelijk via je klantenbestand in Salonized. Uiteindelijk wordt dit als segment gekoppeld aan de klantenlijst die al is gesynchroniseerd in Mailchimp.

Ga hiervoor naar > Klanten > Geavanceerd filteren > Exporteer naar Mailchimp.

Salonized vraagt altijd om een segment naam toe te voegen, zodat je deze nieuwe lijst straks gemakkelijk terug kan vinden in Mailchimp.

Let op! Mailchimp is volledig in het Engels. Mocht je vragen hebben mag je altijd contact opnemen met onze support afdeling.

Lees ook;