Mailchimp
Een nieuwsbrief maken in Mailchimp

In dit artikel leg ik je de 6 stappen uit hoe je een nieuwsbrief maakt in Mailchimp.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een nieuwsbrief te maken, ga je naar MailChimp en klik je in het menu op Campaigns > All Campaigns.

• Klik op Create Campaigns om een nieuwe nieuwsbrief te maken.

• Klik vervolgens op Email.

• Voeg een titel toe aan het balkje (dit is alleen zichtbaar voor jou).
    Bijvoorbeeld: nieuwsbrief juli of nieuwsbrief 1.

Stap 1 Selecteer naar welke e-maillijst je een nieuwsbrief wilt versturen.

Stap 2 Vul het e-mailadres in waaruit je de mail wilt verzenden. Mogelijk moet je jouw e-mailadres verifiëren als afzender om SPAM te voorkomen.

Stap 3 Wat is het onderwerp van de e-mail die jouw klanten zien? Maak er iets leuks van! Je kan gebruik maken van gezellige emoticons.

Stap 4 De volgende stap is het selecteren van een template. Je kunt zelf een nieuwsbrief opmaken of een van de themes kiezen. Dit zijn templates die je kunt gebruiken zodat je de nieuwsbrief niet helemaal zelf hoeft op te zetten en waarvan je natuurlijk de tekst en afbeeldingen zelf kunt aanpassen.

Stap 5 Je kunt nu het design van je nieuwsbrief aanpassen en aanvullen met jouw teksten en afbeeldingen.

Stap 6 Een laatste check of de nieuwsbrief aan de "eisen" voldoet, en je kunt hem versturen!