Klanten filteren

Lees hier hoe je klanten kunt filteren zodat je gerichte e-mails kunt sturen aan specifieke klanten vanuit Salonized of Mailchimp

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Klanten filteren

Je kunt gebruik maken van het filter om de juiste klanten te selecteren voor bijvoorbeeld een mailing.

Dit is ideaal wanneer je een e-mail wilt versturen over de nieuwste behandeling op het gebied van acné, en deze wilt versturen naar alle klanten die ooit bij jou voor een acné behandeling zijn geweest. Of als je een email wilt sturen naar klanten die je al 3 maanden niet in jouw salon gezien hebt.

Klanten filteren

Ga naar het tabblad Klanten. Aan de linkerkant zie je hier een aantal standaard filters staan:

Als je daarop klikt, zie je aan de linkerkant een aantal filteropties, zoals: leeftijd, geslacht, laatste afspraak, producten en behandeld door.

Hoe werkt het filter? Wanneer je wilt filteren op de laatste afspraak, vul je vervolgens in aan welke waarden de klanten moeten voldoen. Bijvoorbeeld: Selecteer aantal dagen > 90 dagen geleden . Vervolgens toont hij alle klanten die al (minimaal) 90 dagen geen afspraak gehad hebben.

De e-mailadressen van deze klanten kun je vervolgens gebruiken om een gerichte mailing te sturen, bijvoorbeeld via Mailchimp.

Het gefilterde segment een email versturen

Je kunt de klanten op twee manieren een e-mail versturen. Je kunt hiervoor gebruik maken door te klikken op ''Verstuur bericht'' vanuit Salonized of het programma Mailchimp om een nieuwsbrief te versturen.

LET OP!  Je kunt niet meer filteren op een dienst of categorie als je deze verwijdert of aanpast. Mocht je een categorie hebben waar bijvoorbeeld veel afspraken onder geboekt zijn, adviseren we om deze niet te verwijderen.