Instellingen voor online afspraken
Algemene voorwaarden accepteren bij een online boeking

Laat klanten akkoord gaan met de algemene voorwaarden voor de boeking gemaakt kan worden

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk om klanten tijdens het maken van een online boeking, akkoord te laten gaan met jouw algemene voorwaarden. Op deze pagina leggen we uit wat dit inhoudt en hoe je het instelt.

Waarom algemene voorwaarden in jouw online boeking widget?

Misschien heb je een document met algemene voorwaarden waar bijvoorbeeld in staat hoe je omgaat met no-shows en het eventueel in rekening brengen van kosten.

Bij online overeenkomsten worden algemene voorwaarden vaak als "ik ga akkoord" aangekruist zonder dat ze echt gelezen worden. Toch geef je op deze manier de klant de kans om jouw algemene voorwaarden te bekijken.

Een aankruisvak in jouw online agenda kan praktisch voordeel hebben: je kunt zo namelijk heel makkelijk bewijzen dat je ze voor het sluiten van de overeenkomst aangeboden hebt. De klant moest immers het vakje aankruisen, anders zij de online afspraak niet maken. Dit kan in je voordeel zijn indien je kosten in rekening wilt brengen wanneer iemand niet komt opdagen voor een afspraak.

Algemene voorwaarden toevoegen aan je boeking widget

Om de algemene voorwaarden toe te voegen aan je online agenda, heb je een URL nodig van de webpagina waarop jouw algemene voorwaarden te lezen zijn.

Kopieer de URL waarop jouw algemene voorwaarden te lezen zijn en ga in Salonized naar Info > Promotie > Online afspraken instellingen

Scroll naar beneden en plak de url (inclusief https:// ) in het daarvoor bestemde veld:

Klik daarna op opslaan.

Dit geeft het volgende resultaat in jouw online agenda:

Het vinkje bij de algemene voorwaarden dienst aangekruist te worden. Wanneer dit nog niet gedaan is door de klant, krijgt diegene een melding wanneer je op "boek mijn afspraak" drukt; dat je dat eerst moet aanvinken.