Afspraak online verplaatsen

Wil je jouw klanten de mogelijkheid geven een afspraak online te verplaatsen? In dit artikel lees je hoe dit werkt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Klanten kunnen hun eigen afspraak verplaatsen naar een ander tijdstip via een link die opgenomen is in de afspraak bevestiging. Dit staat niet automatisch ingeschakeld, dus als je dit mogelijk wilt maken voor jouw klanten kun je deze instelling inschakelen. Op deze pagina lees je hoe je dit inschakelt en hoe het online verplaatsen van afspraken werkt.

Hoe schakel je online verplaatsen in?

De optie "online verplaatsen" vind je via het (icoontje linksonder) Instellingen > Agenda en afspraak instellingen.

Na het inschakelen van deze optie kun je instellen hoeveel uur van tevoren een afspraak nog online door de klant verplaatst mag worden.

Kies je voor de optie "1 uur" dat betekent dit dat de klant uiterlijk één uur van tevoren de afspraak online mag verplaatsen. Als de afspraak over minder dan een uur vanaf nu gepland staat, krijgt de klant de melding te zien dat de afspraak niet meer online verplaatst kan worden.

Wanneer je de optie inschakelt, krijg je een melding te zien dat de variabele {{reschedule_link}} toegevoegd moet worden aan je afspraak bevestiging. Je kunt deze variabele ook aan andere e-mails toevoegen, zoals aan de afspraak herinnering of de "afspraak verplaatst" email.

Dit doe je op de "berichten" pagina.

Hoe werkt online verplaatsen voor de klant?

Hierboven kun je in het voorbeeld van de e-mail zien dat er een link in staat voor het verplaatsen van de afspraak.

Wanneer de klant op deze link op klikt, krijgt hij/zij het volgende scherm te zien:

Hier kan de klant een andere datum en/of een ander tijdstip kiezen.
Wanneer de klant op "bevestigen" klikt, wordt de afspraak in jouw agenda verplaatst.
De klant ontvangt hiervan een bevestiging per mail. Ook sturen we jou een mail over de nieuwe online verplaatsing.

Net als op je Dashboard bij "online activiteiten":

Regels rondom online verplaatsen

• Via de Agenda en Afspraak instellingen geef je aan wat minimale tijd voor de afspraak is, dat de klant de afspraak nog online kan verplaatsen.

• De te verplaatsen afspraak moet in de toekomst liggen.

• Tijdens het online verplaatsen wordt gekeken naar de beschikbaarheid van de medewerker die op dat moment aan de afspraak gekoppeld is; je kunt een afspraak online niet verplaatsen naar een andere medewerker.

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met ons support team via de chat rechtsonder.