Gebruikersaccounts

Leer hier hoe je een nieuw gebruikersaccount aanmaakt en hoe je de juiste bevoegdheden toekent.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een gebruikersaccount is de sleutel tot jouw Salonized account. Je kunt een gebruikersaccount verschillende bevoegdheden geven. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat een medewerker toegang heeft tot de financiële gegevens.

Een nieuw gebruikersaccount aanmaken

Ga naar Instellingen > Algemeen > Gebruikersaccounts > Nieuw account toevoegen.

Vul de inloggegevens in voor het nieuwe gebruikersaccount. Vink vervolgens de gewenste bevoegdheden aan. Je hebt de volgende opties:

• Agendaweergave
    Gebruiker heeft alleen toegang tot de agenda; kan afspraken inplannen, wijzigen en verwijderen. Heeft geen toegang tot andere onderdelen van het programma, bijvoorbeeld tot klantgegevens en de kassa. Kan geen gebruik maken van de instellingen en feedback in het account.
    » Dit is de minimale toegang die een gebruikersaccount kan hebben. Daarom staat deze standaard aangevinkt.

• Basis toegang
    Gebruiker heeft toegang tot alle functies voor dagelijks gebruik van Salonized, zoals de agenda, het klantenbestand, producten, berichten en de kassa. Deze gebruiker kan geen facturen bewerken of verwijderen. Kan geen gebruik maken van de instellingen en feedback in het account.

• Financieel
    Gebruiker heeft toegang tot alle basis functies van Salonized, inclusief de Rapporten met financiële data. Kan niet gebruik maken van de instellingen en feedback in het account.

• Manager
    Gebruiker heeft toegang tot alle basis functies van Salonized, inclusief Feedback, de Wachtlijst en marketing. Ook beperkte toegang tot de Account instellingen: kan diensten bewerken en het rooster beheren.

• Administrator
    Gebruiker heeft toegang tot alle instellingen en heeft toegang tot de Marketingmodule als het PRO-plan actief is. Behalve de onderdelen “Data exporteren” en “Gebruikersaccounts”.

• Volledige toegang
    Gebruiker heeft volledige toegang tot alle onderdelen van Salonized. Deze gebruiker kan ook data exporteren en het account verwijderen.

Overzicht gebruikersaccounts

Op de pagina Gebruikersaccounts vind je nu een overzicht met alle gebruikersaccounts en de rol van het account.

De rol "Manager" kan optioneel ook toegang krijgen tot financiële rapportages. Indien deze toegang gegeven is, zie je dat terug in dit overzicht (Manager, toegang tot Rapportages)

Activiteitenlog

Onderaan de pagina vindt je de activity logs van alle user accounts. Op deze manier kun je bijvoorbeeld gemakkelijk terugvinden wie van de gebruikers een afspraak hebben verplaatst en wanneer.

Heb je hier een vraag over? Neem dan gerust contact op met ons support team!