Betaalproviders
Mollie online betalen koppelen aan Salonized

Je leest hier hoe je de Mollie inschakelt, koppelt aan Salonized en online betalingen met Mollie accepteert.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Mollie kunnen online afspraken vooraf of achteraf betaald worden via iDeal, BanContact, PayPal of Creditcard. Je kunt deze optie optioneel of verplicht inschakelen in de boeking widget. Ook facturen die je opslaat als openstaand en naar de klant mailt, kunnen door de klant via iDeal betaald worden. Mollie rekent €0,29 cent per transactie voor het accepteren van iDEAL transacties.

Mollie koppelen aan Salonized

Om betalingen te accepteren heb je een eigen Mollie account nodig. Mollie is één van de betrouwbaarste en grootste partijen uit de Benelux die online betalingen verwerkt en ervoor zorgt dat de betalingen bij jou terecht komen.

Stap 1: Maak je eigen Mollie account aan

Je kunt eenvoudig en je eigen Mollie account aanmaken. Aanmelden bij Mollie is gratis, je betaalt alleen een klein bedrag voor elke transactie.

Stap 2: Stel je Mollie account op de juiste manier in

Doorloop eerst de stappen om jouw Mollie-account te kunnen activeren. In het eerste scherm vul je de bedrijfsgegevens in. In het tweede scherm selecteer je o.a. welke betaalmethodes je wilt accepteren. Daarna controleert Mollie je website.

Hoe lang duurt de aanmeldprocedure bij Mollie?

Het aanmaken van een account duurt enkele minuten. Een aantal gegevens moeten verplicht ingevuld worden, waaronder je bedrijfsgegevens en de gegevens van je website. Binnen een werkdag controleert Mollie je website. Als alles in orde is, wordt je account daarna direct geactiveerd zodat je online betalingen kunt ontvangen.

De juiste instellingen

Ga binnen Mollie rechtsboven naar je account en vervolgens in het midden bovenin naar de Instellingen. Ga daarna naar de tab Bankrekeningen. Je kunt hier meerdere bankrekeningen registreren, maar er zal er maar één gebruikt worden voor uitbetalingen. Dit moet een zakelijke bankrekening zijn.

Ga daarna naar Uitbetalingen in het menu en kies een bankrekening om uitbetalingen op te ontvangen. Let op dat er pas uitbetaald wordt als het minimale uitbetaalbedrag van € 5 is bereikt. Dit bedrag kun je aanpassen.

Stap 3: Koppel je Mollie account aan Salonized

Voordat wij betalingen voor je kunnen accepteren moet je jouw Salonized account koppelen met je Mollie account. Dit doe je op de integratiepagina van Salonized.

Nadat je op inschakelen hebt gedrukt zie je het volgende scherm. Vul daar jouw inloggegevens van Mollie in.

De koppeling tussen Salonized en Mollie is daarna geactiveerd. Voordat we betalingen voor je kunnen accepteren, moet jouw Mollie account geverifieerd worden. Je krijgt van ons een e-mail wanneer de koppeling voltooid is.

Stap 4: Accepteer online betalingen

Zodra jouw Mollie account geverifieerd is, kun je de online betaalopties in Salonized activeren.

1. Ga hiervoor naar (icoontje links onder) Promotie > Online afspraken instellingen

2. Selecteer onderaan op deze pagina of klanten optioneel of verplicht online kunnen betalen bij het boeken van een afspraak.

3. Bepaal ook of je de transactiekosten die Mollie rekent (29 eurocent per transactie) wilt doorberekenen naar jouw klanten. Laat het veld leeg wanneer je dit niet wilt, of vul het bedrag in dat je wilt berekenen voor online betalingen.

4. Ga naar (icoontje links onder) Instellingen > Verkoop > Instellingen en vink aan dat je een betalingslink mee wilt sturen in de e-mail factuur als er een bedrag open staat. Daarmee kun je een factuur opslaan als openstaand en naar de klant e-mailen, zodat de klant via iDeal de betaling kan voldoen.

Rapporten

Bij de rapporten vind je Online betalingen terug in de linkerkolom Betaalmethodes.

Online betaalde facturen kunnen niet bewerkt of verwijderd worden. Wil je een correctie uitvoeren, dan kun je de facturen wel crediteren.

Lees hier hoe je een creditfactuur aanmaakt.