Online betalingen in de boeking widget

Lees in dit artikel welke instellingen je in- en uit kan schakelen voor de online betalingen in jouw boeking widget.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Lees in dit artikel welke instellingen je in- en uit kan schakelen voor de online betalingen in jouw boeking widget.

Ga linksonder naar Info > Promotie > Online afspraak instellingen (of klik hier). Hier zie je onderaan het kopje 'online betalingen'. Daar stel je in of je wilt dat je klanten online (een deel) betalen of dat ze niet hoeven te betalen. De volgende opties zijn er mogelijk:

Bij de opties 'online betalen voor klanten is verplicht' en 'klanten moeten verplicht een percentage betalen' kan je aangeven of je dit wilt voor al jouw klanten of alleen voor de nieuwe klanten. Nieuwe klanten worden herkend doordat:

• Ze een e-mailadres gebruiken dat nog niet in jouw klantenbestand staat

• Er één afspraak in het verleden staat die gemarkeerd is als "no-show"

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om transactiekosten in rekening te brengen bij jouw klanten. Als je dat niet wilt, dan kan je dat gedeelte 'transactiekosten online betaling' leeg laten zodat de klant geen transactiekosten hoeft te betalen. Als je wilt dat klanten transactiekosten gaan betalen per boeking dan vul je in het balkje het bedrag in (bv. € 0,15).

Maak je gebruik van de cadeaubonnen widget? De klanten zijn dan verplicht om de cadeaubon meteen online te betalen, ook als de instelling op 'online betalen is uitgeschakeld' staat. Meer informatie over de cadeaubonnen widget lees je in dit artikel.

devider-normal.png (800×59)

Factuur

Als je in jouw Salonized account via het poppetje rechtsboven naar instellingen gaat en dan onderaan naar het kopje 'verkoop'. Dan zie je dat je bij 'instellingen' alle instellingen voor de factuur. Wanneer de klant online heeft betaald, ontvangt de klant de bon meteen per e-mail. Bij deze instellingen kies je welke gegevens je op de factuur wilt zetten.

Bij factuur ontvanger geef je aan welke gegevens van de klant op de factuur komen. Vervolgens kan je bij factuurlogo een afbeelding uploaden van jouw logo. Bij header factuur kan je jouw bedrijfsinformatie invullen en eventuele registratienummers. Deze informatie zal rechtsboven op de factuur te zien zijn. In het tekstvak van onderschrift factuur kan je informatie noteren die rechtsonder op jouw factuur te zien zal zijn.

devider-normal.png (800×59)

Aanbetaling voor online boeking

Wil je klanten een voorschot laten doen in plaats van het gehele bedrag af te rekenen bij het maken van een online boeking? Lees dan in dit artikel hoe dat werkt: