Afspraakverzoeken instellen

Behoud meer controle over jouw agenda door afspraakverzoeken in te schakelen in jouw boeking widget

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Deze functie is beschikbaar voor alle abonnementen binnen Salonized.

Afspraakverzoeken zijn een handige functie waarmee je meer controle hebt over nieuwe online boekingen. Met deze functie kunnen klanten een afspraakverzoek indienen in plaats van direct een bevestigde afspraak te maken. Hierdoor bepaal je zelf welke afspraken je wilt bevestigen en welke je wilt afwijzen.

In dit artikel leggen we uit hoe je afspraakverzoeken kunt instellen en gebruiken in jouw salon.

Hoe stel je het in?

1. Navigeer in Salonized naar Instellingen > Online afspraken > Algemene instellingen.

2. Kies voor Jouw online boeking widget zorgt ervoor dat klanten afspraken kunnen aanvragen

3. Vervolgens kun je verschillende scenario's instellen waarin je wilt dat klanten een afspraakverzoek indienen in plaats van direct een afspraak te bevestigen. Afspraken die buiten deze instellingen vallen, worden automatisch bevestigd.

Hoe ziet het eruit voor jouw klanten?

Zodra de instelling is ingeschakeld, zal jouw Salonized boeking widget er iets anders uitzien voor klanten.

Op de eerste pagina van de boeking widget zullen klanten een korte uitleg zien om ze duidelijk te maken dat ze een afspraakverzoek aan het indienen zijn. Vervolgens zullen ze de gewoonlijke stappen doorlopen.

Op de laatste stap van de boekingswidget wordt klanten gevraagd om "Afspraak aan te vragen" in plaats van "Afspraak bevestigen". Na het indienen van een afspraakverzoek zien klanten een scherm waarop staat dat de salon binnenkort op hun verzoek zal reageren.

Vervolgens ontvangt de klant een automatische e-mail met waarin staat dat hun afspraakverzoek in behandeling is en wacht op een bevestiging.

Wat zie jij in Salonized?

Zodra een klant een afspraakverzoek indient, ontvang je automatisch een e-mail hiervan en verschijnt de afspraak in jouw agenda met een andere look (witte achtergrond met gekleurde rand). Klik op een dergelijke afspraak om het verzoek te weigeren of bevestigen.

Een volledige lijst van alle toekomstige verzoeken die nog niet zijn bevestigd of geweigerd is te vinden in de Agenda onder het ⚙️ icoontje > Afspraakverzoeken. Vanaf hier kun je een aantal acties doen per afspraak, zoals de afspraak in de agenda bekijken, naar het klantprofiel gaan, en uiteraard het verzoek bevestigen of weigeren.

Zodra je de afspraak bevestigd, zal de klant zoals gewoonlijk een afspraakbevestiging per e-mail ontvangen. Wanneer je ervoor kiest om de afspraak de weigeren, kun je ter plekke het e-mail template "Afspraak geweigerd" gebruiken om bijvoorbeeld de reden van afwijzing mee te delen aan de klant.

Beide e-mails kun je terugvinden en aanpassen aan jouw eigen tone-of-voice bij Instellingen > Communicatie.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice 💬