De kassa uitgelegd

Bekijk hoe de kassa en de afreken-flow in Salonized werkt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze video zie je de werking van de kassa van Salonized.

Cadeaubonnenoverzicht

Onder de tab "Cadeaubonnen" in de kassa vind je per cadeaubon nu een uitgebreid detailscherm.

Onderstaand scherm opent wanneer je een cadeaubon in de lijst aanklikt. Je kunt in dit detailscherm zien wanneer de betreffende cadeaubon gekocht is en welke factuur daarbij hoort. Bij reeds verbruikte cadeaubonnen zie je op welke datum de bon gebruikt is en ook welke factuur daarbij hoort.

Rechtsboven op de pagina kun je een cadeaubon ook via het nummer opzoeken.

Afspraken samenvoegen in de kassa

Het samenvoegen van bonnen kan gemakkelijk via de kassa.

Als je aan de linkerkant in de kassa op het onderdeel: Afspraken klikt, verschijnt er een lijst met alle afspraken in de agenda (chronologische volgorde). Ben je aan het afrekenen met een klant en wil je een andere afspraak daaraan samenvoegen, bijvoorbeeld in het geval van een moeder die voor zichzelf en haar kind een afspraak heeft gemaakt? Dan vind je die afspraak gemakkelijk terug in de lijst "Afspraken" in de kassa.

Factuur resetten?

Via de knop "reset" rechtsonder in de kassa (zie afbeelding hierboven) maak je gemakkelijk je kassa leeg om opnieuw te beginnen.

Gekoppelde afspraken aan de factuur

Verwijder je een item in de kassa die gekoppeld is aan de afspraak (bv. de behandeling) dan wordt er gevraagd of je ook de bijbehorende afspraak wilt verwijderen (daardoor komt er geen vinkje in de agenda bij de afspraak).

Andersom; verwijder je de gekoppelde afspraak van de factuur, dan wordt ook het bijbehorende item verwijderd. Dit voorkomt fouten als in vinkjes die bij verkeerde afspraken verschijnen.

Aantal spaarpunten reeds zichtbaar in kassascherm

Je ziet het huidige spaarpunten saldo reeds in het eerste scherm van de kassa, boven de knop "afrekenen". Zo kun je de klant bijvoorbeeld direct een korting geven wanneer daarvoor het juiste aantal spaarpunten verdiend is.

Het verzilveren in de spaarpunten gebeurt in het klantenprofiel.