Kassa sluiten

Lees hoe je de kassa afsluit en de dagafsluiting in orde maakt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op deze pagina kun je lezen hoe je de dagafsluiting in orde maakt en dus de kassa kunt afsluiten. De kassa wordt geopend en gesloten via de tab Kasopmaak binnen de kassa.

Als je de kassa sluit, tel je het contante geld en vul je de eventuele afstorting in (geld wat je uit de kassa haalt naar bank/kluis). Salonized rekent vervolgens het wisselgeld voor de volgende dag uit. Je kunt nu de kassa sluiten. Dit zorgt er tevens voor dat je facturen en transacties die binnen deze kassa vallen, na het sluiten van de kassa niet meer kan bewerken. Facturen kunnen nog wel gecrediteerd worden, om correcties door te voeren.

Door op de knop "kassa sluiten" te klikken, opent het scherm waarin de dagafsluiting uitgevoerd wordt.

Stap 1 en 2: Details + Betalingen

Als eerste tonen we de details van de kassa die gesloten wordt, dus bijvoorbeeld op welke datum de kassa geopend is en door wie.

Per betaalmethode staat het verwachte bedrag. Dat verwachte bedrag is gebaseerd op alle inkomsten en uitgaven per betaalmethode.

Via het rekenmachine icoontje in het huidige design of door op 'open kassatelling' te klikken in het nieuwe design, die je vindt in de 'contant' regel, open je het kassa telscherm. Hier kun je per munt en briefgeld het aantal invullen, het totaal wordt automatisch uitgerekend.

Stap 3: Afstorting naar bank/kluis

Voer hier het bedrag aan afstorting in (geld dat je uit de kassa haalt). Het verschil tussen het “getelde contante geld” en "de afstorting naar bank/kluis" is het wisselgeld voor de volgende dag. Dit is een transactie die op de dagafsluiting samenvatting terug te vinden is.

Van een eventueel kasverschil maken we een transactie die terug te vinden is op de dagafsluiting samenvatting.

Stap 4: Notities

Voer hier eventuele opmerkingen in, bijvoorbeeld om een kasverschil te verklaren.

De dagafsluiting afronden

Klik rechtsboven op Afronden om de dagafsluiting in orde te maken in het huidige design. In het nieuwe design druk je op de knop 'opslaan' onderaan de pagina.

Er verschijnt een melding in beeld. Dagafsluitingen kunnen achteraf niet meer bewerkt worden.

Dagafsluiting samenvatting bekijken

Na het afronden van de dagafsluiting, opent de dagafsluiting-samenvatting.

De samenvatting is terug te vinden bij de tab 'Dagafsluitingen'. Hier staat een overzicht van alle dagafsluitingen. De meest recente staat bovenaan.

In de samenvatting vind je alle informatie zoals:

• Wanneer de kassa geopend is

• Wanneer de kassa gesloten is

• Door wie de kassa geopend en gesloten is

• De beginstand van de kassa, totaal aan inkomsten en uitgaven, eindstand van de kassa

• Het totaal per betaalmethode (verwacht en geteld, verschil)

• Kassatelling (ingevuld aantal per munt en briefgeld)

• De facturen binnen die binnen de dagafsluiting vallen

Belangrijk: facturen die binnen een dagafsluiting vallen, kunnen niet meer bewerkt of verwijderd worden. Je kunt nog wel een creditfactuur aanmaken.

Lees meer over: