Integraties
Online cadeaubonnen widget toevoegen

Je kunt de online cadeaubonnen widget op twee manieren aan je website toevoegen. In dit artikel leg ik uit hoe het werkt!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voeg een cadeaubonnen bestelmodule toe aan je eigen website. Hiermee kunnen klanten in 3 stappen eenvoudig online een cadeaubon kopen. Zij kiezen het bedrag, vullen persoonlijke gegevens in en betalen direct online. De klant ontvangt de cadeaubon per mail.

Er zijn twee manieren om de cadeaubonnen widget aan jouw website toe te voegen.

• Optie 1: de cadeaubonnen widget wordt geopend via een knop die op elke pagina zichtbaar is, bijvoorbeeld rechtsonder de pagina's

• Optie 2: de cadeaubonnen widget voeg je als inline versie toe aan een bepaalde pagina van je website

Hieronder licht ik de twee verschillende manieren toe met een voorbeeld, en leg ik uit welke instellingen je nodig hebt voor de optie die je kiest.

Let op: om gebruik te maken van de cadeaubonnen widget heb je een actieve integratie met een betaalprovider zoals Stripe of Mollie nodig, om de online betalingen te kunnen verwerken. Dit is in enkele stappen geregeld. Heb je hier een vraag over of hulp bij nodig? Neem dan even contact met ons op!

Hoe de cadeaubonnen widget werkt, lees je in dit artikel.

Optie 1: Cadeaubonnen widget + knop

De eerste optie voor de cadeaubonnen widget is een knop die op elke pagina op je website zichtbaar is. De code voor deze knop wordt toegevoegd aan de footer van je website om dit mogelijk te maken.

Hieronder kun je een voorbeeld bekijken, hoe dit eruit ziet:

Wanneer je op de "koop cadeaubon" knop klikt, opent de widget als volgt:

Wil je de cadeaubonnen widget op deze manier toevoegen?
Gebruik dan onderstaande instellingen bij op de cadeaubonnen widget pagina

• Kies een eigen kleur of selecteer één van de standaard opties

• Kies voor de weergave optie "knop op mijn website"

• Kies een positie voor de knop (bijvoorbeeld rechtsonder)

Let op: deze instellingen hebben invloed op de code, die je toevoegt aan de footer van je website. Stel dus éérst de juiste instellingen in, voor je de code kopieert om toe te voegen aan je website.

Als je op een later moment één van deze instellingen aanpast, moet de code opnieuw aan je site toegevoegd worden om de wijzigingen door te voeren.

De code, die toegevoegd moet worden aan de widget, vind je onderaan de pagina. Kopieer de code in zijn geheel en voeg deze toe aan de footer van je website.

Heb je een Wordpress site? Dan kan je dit stappenplan gebruiken om de code toe te voegen:

• Log in op jouw website

• Klik aan de linkerkant op ‘Plugins’. Kan je 'plugins' niet vinden? Dan beheert waarschijnlijk iemand anders jouw website en heb jij niet alle rechten om dingen aan te passen op jouw site. Neem dan even contact op met jouw contactpersoon/websitebeheerder om te vragen of die de knop voor jou wil toevoegen.

• Klik dan bovenaan op ‘Add new’

• In de zoekbalk typ je ‘Headers and Footers’

• Daar kan je klikken op ‘Insert Headers and Footers’. Je klikt dan op ‘install’  en wanneer hij klaar is dan kan je klikken op ‘active’.

• Vervolgens ga je naar de linkerkant naar ‘settings’ en je klikt dan op ‘Insert Headers and Footers’

• Onderaan vind je ‘scripts in Footer’, ga naar dat tekstvak

• Kopieer de code uit jouw Salonized account (klik linksonder op Info >  Promotie > Cadeaubonnen widget > Code)

• En plak die code in het tekstvak van ‘scripts in Footer’

• Daarna klik je op ‘save’

Je ziet nu op jouw website rechts onderin de nieuwe 'koop cadeaubon' knop. Zie je hem nog niet? Vernieuw dan nog even de pagina.

Optie 2: Cadeaubonnen widget inline

Een inline versie van de cadeaubonnen widget betekent dat je hem toevoegt in een bepaalde pagina op je website. Bijvoorbeeld als je een speciale pagina voor je cadeaubon hebt. Hieronder zie je een voorbeeld:

Je voegt de code in dit geval toe aan een specifieke pagina op je website. Dat kan de homepage zijn, of een speciale pagina over cadeaubonnen. Je kunt de widget ook op meerdere pagina's toevoegen als inline-versie.

Wil je gebruik maken van de inline versie, stel je cadeaubonnen widget dan als volgt in op de cadeaubonnen widget pagina:

• Kies een eigen kleur of hou de standaard optie

• Kies voor de weergave optie "inline versie"

• Kies ervoor de automatische breedte ingeschakeld te laten (of schakel uit als je dit zelf wenst in te stellen)

• Houdt de hoogte op 700 of pas aan indien gewenst

Let op: deze instellingen hebben invloed op de code, die je toevoegt aan de footer van je website. Stel dus éérst de juiste instellingen in, voor je de code kopieert om toe te voegen aan je website.

Als je op een later moment één van deze instellingen aanpast, moet de code opnieuw aan je site toegevoegd worden om de wijzigingen door te voeren.

De code, die toegevoegd moet worden aan de widget, vind je onderaan de pagina. Kopieer de code in zijn geheel en voeg deze toe aan een bepaalde pagina (als html-code) op je website.

Cadeaubonnen widget toevoegen aan Salonized mini website

Maak je gebruik van de mini website van Salonized? Ook daar kun je de cadeaubonnen widget aan toevoegen. Volg daarvoor deze stappen:

Heb je hier een vraag over? Of lukt het niet de cadeaubonnen widget toe te voegen aan je website? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Verder lezen: