Online afspraken widget
Oude boeking widget vervangen door huidige boeking widget

Staat de fonkelnieuwe boeking widget nog niet op jouw website? In dit artikel lees je hoe je de oude widget vervangt door de nieuwe!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel hebben we drie manieren uitgelegd hoe je de oude boeking widget kan vervangen voor de huidige boeking widget. Heb je nog niet ons helpartikel over het plaatsen van de boeking widget gelezen? We raden je dan aan om die eerst even te lezen.

In de stappenplannen en video's in dit artikel, delen we de werkwijze voor een Wordpress & Wix website. Mocht je ergens anders jouw website hebben gebouwd, wellicht heb je dan nog steeds iets aan het stappenplan in dit artikel. Mocht het er toch anders uitzien, raden we je aan om het via Google op te zoeken of het naar je websitebouwer te sturen.

✨ TIP: Wil je voor jouw klanten de beste gebruikerservaring creëren? Zorg er dan voor dat je de boeking widget knop op je website hebt staan. Deze knop is goed zichtbaar op iedere pagina dus de klant kan op ieder moment een afspraak maken! ✨

1. Laat de knop in jouw menubalk verwijzen naar de boeking widget

Heb je de boeking widget knop reeds op je website toegevoegd? Je kunt klanten dan ook via een knop in het hoofd menu doorsturen naar de boeking widget. De boeking widget zal dan vanzelf openen zodra je op de knop in de menubalk klikt.

In het voorbeeld hieronder staat een knop in de menubalk die 'Maak afspraak' heet. Zodra de klant daarop klikt, opent de boeking widget rechtsonder op de pagina.

Volg hiervoor dit stappenplan;

1. Log in op jouw (Wordpress) website

2. Ga naar weergave > menu's

3. Onder "menustructuur" vind je welke items je in jouw menu hebt gezet

4. Ga naar het item toe en klik rechts op het pijltje naast "aangepaste link" zoals in het voorbeeld hieronder zodat het item openklapt.

5. Voeg in het tekstvak van "URL" het volgende toe: #sz-booking-toggle

6. Als je de naam van de knop nog wilt veranderen dan kan je dat doen bij "naviagtielabel".

7. Klik op "menu opslaan"

Heb je nog geen knop in jouw menubalk die doorverwijst naar de boeking widget maar wil je die wel toevoegen? Volg dan deze stappen:

1. Nadat je hebt ingelogd op jouw (Wordpress) website ga je naar weergave > menu's. Ga dan naar "menu items toevoegen" en klik daar op "aangepaste links"

2. Vul bij "URL" het volgende in: #sz-booking-toggle

3. Vul bij "linktest" de tekst van de knop die in jouw menubalk komt dus bv.: "maak afspraak"

4. Klik op "aan menu toevoegen"

2. Bestaande knoppen laten verwijzen naar de boeking widget knop

Heb je op een bepaalde pagina of misschien zelfs op meerdere pagina's een knop toegevoegd de verwijst naar de oude versie van de boeking widget? Laat deze knop(pen) dan vanaf nu verwijzen naar jouw boeking widget knop die onderaan op iedere pagina zichtbaar is.

1. Voeg de boeking widget knop toe op jouw website. (Hoe je dat doet lees je hier)

2. Login op jouw (Wordpress) website

3. Ga naar de pagina waar je een knop hebt staan die nog doorverwijst naar de oude widget

4. Klik op die knop en klik op het hyperlink icoontje (zie video)

5. Vul in: #sz-booking-toggle en klik de juiste aan of klik op enter

6. Klik op "bijwerken" of "opslaan"

Wil je juist een knop uit jouw menubalk verwijderen en alleen gebruik maken van de nieuwe boeking widget knop rechtsonder op iedere pagina? Volg dan deze stappen:

1. Voeg de boeking widget knop toe op jouw website als je dat nog niet hebt gedaan. Hoe je dat doet lees je hier.

2. Login op jouw (Wordpress) website

3. Als de boeking widget knop is toegevoegd, gaan we de oude widget knop verwijderen. Ga naar weergave > menu's > menustructuur > en klik vervolgens op het menu-item die op dit moment nog verwijst naar de oude widget

4. Wanneer je die hebt geopend zie je onderaan in het blokje 'verwijderen' staan, daarmee kan je het hele menu-item weghalen.

3. Oude inline versie vervangen voor de huidige inline versie van de boeking widget

Heb je al een inline versie van de oude boeking widget op je website (dus de widget op een bepaalde pagina) staan? Deze kan je met de volgende stappen vervangen voor de nieuwe:

1. Klik in jouw Salonized account linksonder op Instellingen > Online afspraken > Stylen en delen > kies de kleur van jouw boeking widget > zorg ervoor dat de weergave van de widget op "Open boeking widget op een bepaalde pagina van mijn website" staat > ga naar code en klik op 'Code kopiëren'

2. Log in op jouw (Wordpress) website

3. Ga naar de plek waar jouw oude afspraken widget staat en selecteer de code

4. Vervang deze oude code voor de nieuwe code (die je net in Salonized heb gekopieerd)

5. Klik op "Opslaan"

✨ TIP: Het mooiste is als je overal op jouw website dezelfde nieuwe widget hebt staan. Heb je bijvoorbeeld de nieuwe boeking widget knop wel al rechtsonder op jouw website staan maar staat de oude widget nog op een bepaalde pagina? Vervang dan de oude widget(s) ook voor de nieuwe boeking widget. ✨

WIX website

In deze video zie je hoe je je oude boeking widget kan vervangen voor de nieuwste versie op een WIX website:

Meer informatie over de nieuwe boeking widget lees je hier:

Zie je de instellingen voor de inline versie van de boeking widget niet in jouw account staan? Neem gerust contact op met ons support team, dan kunnen we je hier verder bij helpen.