Google Analytics integreren (oude widget)

Wil jij de statistieken zien van jouw boeking? In dit artikel lees je hoe je dat werkt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inzicht in statistieken van de nieuwe boeking widget via Google Analytics.

Om de statistieken te meten van jouw boeking widget kan je gebruik maken van Google Analytics. Google Analytics is een dienst van Google en via deze dienst kan je bepaalde statistieken zien van jouw boeking widget.

Google Analytics integreren

Via Google Analytics kun je de conversies bijhouden van online afspraken gemaakt via Salonized. Salonized stuurt na elke succesvolle boeking een gebeurtenis naar Google Analytics die je kunt bijhouden als conversie.

Volg onderstaande stappen als je dit wilt instellen:

1. Zorg dat je Google Analytics Tracking-ID is ingevuld in Salonized. Je vult dit in op de pagina "mini website" in Salonized. De boeking widget draait namelijk op ons domein, daarom vind je deze optie daar in Salonized terug.

2. Login bij Google Analytics en open de statistieken van de ingevulde Tracking-ID en klik bovenin Beheerder

3. Klik rechts Doelen

4. Klik op Nieuw doel
5. Vul een naam in en selecteer Gebeurtenis als type
6. Vul als Categorie booking in en als Actie completed en klik op Doel maken