Google Analytics integreren

Track data per stap van de boeking widget, cadeaubonnen widget en mini website

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Google Analytics (de nieuwste versie daarvan is Google Analytics 4, ook bekend als "GA4") is een webanalyse-service die wordt geleverd door Google en waarmee je kunt volgen en analyseren wat jouw klanten doen op jouw website. Het biedt inzichten in websiteverkeer, gebruikersgedrag en andere belangrijke statistieken, waardoor je geïnformeerde beslissingen kunt nemen om jouw online aanwezigheid en gebruikerservaring te optimaliseren.

Als Salonized-gebruiker zul je waarschijnlijk gebruik maken van onze:

• Boeking widget - stelt jouw klanten in staat om online een afspraak te maken

• Cadeaubonnen widget - stelt jouw klanten in staat om online een cadeaubon te kopen

• Mini website - een automatisch gegenereerde website die je kunt gebruiken om klanten te bereiken

Met Google Analytics (GA4) is het mogelijk om bij te houden hoe jouw klanten zich bewegen in jouw Boeking widget, Cadeaubonnen widget en Mini website!

Dit stelt je in staat om te zien wanneer klanten klikken en waar ze navigeren op jouw widgets. Je zult kunnen zien hoeveel klanten de verschillende stappen doorlopen en waar klanten stoppen in het afspraak maak proces.

In dit artikel leggen we je uit hoe je GA4-tracking kunt instellen en wat je precies kunt meten!

Hoe stel je het in?

Google Analytics

Aangezien GA4 een product van Google is, laten we het aan Google over om uit te leggen hoe je een analytics account opzet.

Zodra je de basis van Google Analytics hebt ingesteld, is het mogelijk om het Salonized domein aan jouw Analytics account te koppelen. Dit kan als volgt:

1. Ga in jouw Google Analytics account naar Beheer, onder het ⚙️ icoontje.

2. Klik aan de linkerkant op Verzameling en wijziging van gegevens > Gegevensstreams

3. Kies de juiste webgegevensstream

4. Onder het kopje Google-tag (helemaal onderaan), klik op Taginstellingen instellen

5. Onder het kopje Instellingen, klik op Uw domeinen configureren

6. Klik op Voorwaarde toevoegen en vul bij het Domein salonized.com in

Instellen in Salonized

Nadat je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, resteert er slechts één stap: jouw Google Analytics ID koppelen aan jouw Salonized account. Dit kan op twee plekken in jouw account:

• Instellingen > Online afspraken > Stylen en Delen > Tracking. Vul hier jouw GOOGLE ANALYTICS ID toe en sla op.

• Instellingen > Mini website > SEO > GOOGLE ANALYTICS ID

Wat wordt gemeten?

Deze sectie geeft gedetailleerde informatie over wat wel en niet wordt gemeten met Google Analytics in onze widgets.

Online boeking widget

• Wordt gemeten:

• De algemene boeking widget

• Een aangepaste boeking widget op maat

• Wordt niet gemeten:

• Onze oude boeking widget

• Widget voor het verplaatsen van afspraken

• Widget voor het opnieuw boeken van afspraken

In de (aangepaste) boeking widget is het mogelijk om de volgende stappen te meten:

Widget stap

Wat wordt gemeten

Paginabezoek

/booking-widget/location

Gebeurtenis

location_select (locatie selecteren)

Paginabezoek

/booking-widget/services

Gebeurtenissen

service_select (dienst selecteren)

service_deselect (dienst de-selecteren)

service_category_select (categorie selecteren)

service_confirm (Kies een tijd aanklikken)

Paginabezoek

/booking-widget/appointment

Gebeurtenissen

employee_select (medewerker selecteren)

employee_clear ("Geen medewerkersvoorkeur" selecteren)

date_select (datum selecteren)

time_select (tijd selecteren)

Paginabezoek

/booking-widget/personal-info

Gebeurtenis

booking_confirm (afspraak wordt bevestigd)

Paginabezoek

/booking-widget/confirmed

Gebeurtenis

booking_completed (afspraak is gemaakt)

Cadeaubonnen widget

In de cadeaubonnen widget is het mogelijk om de volgende gebeurtenissen te tracken:

Widget stap

Wat wordt gemeten

Paginabezoek

/giftcard-widget/choose-amount

Gebeurtenis

amount_select (bedrag selecteren)

Paginabezoek

/giftcard-widget/personal-info

Gebeurtenis

giftcard_confirm (klant bevestigt aankoop)

Paginabezoek

/giftcard-widget/confirmed

Event

giftcard_completed (aankoopt is voltooid)

Heb je nog vragen? Ons support team geeft geen volledige ondersteuning op Google Analytics, maar we staan klaar om je te helpen met vragen over het instellen ervan in Salonized!