Online boeking widget - uitgelegd

Lees hier meer over één van de allerbelangrijkste functies van onze software: onze online boeking widget.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van onze online boeking widget? Ontdek ze hier

In onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van onze boeking widget. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Het maken van een afspraak: stap voor stap

De online boeking widget is een knop die op elke pagina van jouw website zichtbaar is. Zo is het voor klanten super eenvoudig om een afspraak bij jou te maken.
Achter de knop hangt een widget. In onderstaand voorbeeld zie je hoe dat eruit ziet:

Klik je op de knop "Maak afspraak" dan opent de widget.

De mogelijkheden hier zijn:

• Het toevoegen van beschrijvingen bij diensten

• Het wel of niet tonen van de behandelduur per behandeling

• Het wel of niet tonen van de prijs per behandeling

• Het toevoegen van een aangepaste mededeling

De klant kan één of meerdere diensten selecteren in dit overzicht, dat ligt aan jouw instellingen voor de online agenda. Deze instellingen beheer je bij de Online Afspraak Instellingen.

Wanneer de klant de gewenste diensten geselecteerd heeft, verschijnt de knop "kies een tijd" rechtsonder.

In de stap voor het kiezen van de afspraak is het, afhankelijk van de instellingen voor je online agenda, mogelijk om een medewerkervoorkeur op te geven. De instellingen beheer je bij de Online Afspraak Instellingen.

Uiteraard verschijnen er in de medewerker selectie alleen medewerkers die gekozen kunnen worden voor de geselecteerde diensten;

Kiest de klant twee diensten die niét door dezelfde medewerker uitgevoerd kunnen worden? Dan verdwijnt de medewerker selectie. We geven dan afspraak opties op basis van een combinatie van medewerkers. De klant kan dus wel gewoon een afspraak maken!

In de laatste stap geeft de klant de persoonlijke gegevens op.
Andere mogelijkheden zijn hier:

• Een veld voor de geboortedatum

• Het tonen van een samenvatting, inclusief de gekozen afspraak datum

• Het tonen van algemene (boekings)voorwaarden waar de klant akkoord mee gaat

• Een inschrijfoptie voor de nieuwsbrief

Deze instellingen beheer je bij de Online Afspraak Instellingen.

Wanneer de klant de afspraak bevestigt, wordt er een overzicht getoond:

Natuurlijk ontvangt de klant ook een afspraak bevestiging per mail.
Ook sturen we een notificatie van de nieuwe online boeking naar het notificatie adres van het account.

NIEUW

Je kan nu ook een korte mededeling toevoegen aan de boeking widget. Je vindt deze mogelijkheid via (icoontje links onder) Instellingen > Online afspraken.

Je kan hier maximaal 80 karakters gebruiken en dit ziet er zo uit in de boeking widget:

Hoe nu verder?

» Style jouw online boeking widget in je account. Zoals de kleur, positie op de website (links of rechtsonder) en de grootte van de knop.

» Probeer hem ook zelf uit in je account!

» In dit artikel vind je een stappenplan voor het toevoegen van de boeking widget aan jouw website.

Heb je hier vragen over? Of zie je de instellingen voor de inline versie van de boeking widget niet in jouw account staan? Neem gerust contact op met ons support team, dan kunnen we je hier verder bij helpen.