Online afspraken instellingen

Leer meer over: online agenda instellingen, agenda voorkeuren en online betalingen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Maak je gebruik van de nieuwe boeking widget? In dit artikel lees je alles over welke instellingen je kan in- en uitschakelen in jouw Salonized account voor online boekingen. Zo zorg je ervoor dat je volledige controle houdt over jouw agenda!

Wanneer je in jouw Salonized account linksonder op Instellingen > Online afspraken klikt, zie je welke instellingen je kunt aanpassen.

Allereerst zie je helemaal bovenaan de optie om een SMS bericht te ontvangen wanneer er een nieuwe online afspraak is gemaakt. Wanneer je in het schuifje een 0 ziet, staat het uitgeschakeld. Wanneer je dit hebt ingeschakeld, is het schuifje donkerblauw. Vergeet niet om jouw nummer toe te voegen bij 'nummer voor sms notificaties'.

Vervolgens zie je de onderstaande instellingen:

Hier kun je bepalen :

• Of je wilt dat nieuwe, onbekende klanten online een afspraak kunnen inplannen (dit wordt gebaseerd op basis van het e-mailadres wat de klant gebruikt)

• Of je wilt dat de prijzen van jouw diensten getoond worden in de boeking widget.

• Of je de tijdsduur van de diensten wilt tonen.

• Of klanten meerdere diensten mogen selecteren wanneer ze een afspraak maken.

• Of ze zich kunnen aanmelden voor jouw nieuwsbrief.

• Of je een aangepaste mededeling wil tonen in de online boeking widget.

Daarna komen er wat andere instellingen die eigenlijk wel voor zich spreken.

• Taal voor klanten. Hier kan je de taal instellen die jouw klanten gaan zien.

• Aansluitend boeken voor online afspraken. Geef hier aan of je wilt dat klanten alleen een afspraak kunnen maken die aansluiten op iets anders of dat je dit wilt uitschakelen.

• Minimale tijd tussen het maken van de online afspraak en het binnenlopen. Bepaal hier hoever van te voren de klant nog een online afspraak kan inplannen.

• Maximale periode in de toekomst dat afspraken gemaakt mogen worden. Tot hoever in de toekomst mogen jouw klanten een afspraak inplannen?

• Medewerkervoorkeur voor online boekingen. Geef hier aan of je wilt dat klanten kunnen kiezen voor een specifieke medewerker.

• Adresgegevens. Hier geef je aan of klanten bij het maken van de online afspraak hun adresgegevens moeten invullen of niet.

• Geboortedatum van de klant 🆕
    Stel in of klanten optioneel hun geboortedatum moeten invullen bij het maken van een online afspraak. Let op! Deze optie is niet te gebruiken in de oude versie van de booking widget, maar alleen in de nieuwe versie.

----

• Algemene voorwaarden link. Je kan hier aangeven of je wilt dat klanten bij de online boeking jouw algemene voorwaarden moeten accepteren.

----

• Online betalingen. Bij dit kopje geef je aan of klanten vooraf al (een deel) moeten betalen wanneer ze een online boeking maken in jouw boeking widget. Wanneer het verplicht is, geef je ook aan of dit alleen voor nieuwe klanten of voor alle klanten verplicht is. Nieuwe klanten worden herkend aan een nieuw e-mailadres die nog niet in jouw klantenbestand staat.

Overige instellingen

Er zijn nog wat andere functies in jouw Salonized account die je kan in- en uitschakelen voor de online afspraken.

Diensten

• Beschrijving diensten: wanneer bij jouw diensten op een dienst klikt zie je een nieuw kopje onder de naam van de dienst die heet 'beschrijving'. In dit vakje kan je een beschrijving typen die wordt getoond in de nieuwe boeking widget.
    Let op! Deze optie is niet te gebruiken in de oude versie van de boeking widget, maar alleen in de huidige versie.

• Daarnaast zie je ook dat als je op een dienst hebt geklikt dat er onderaan een instelling staat waar je kan aangeven of je wilt dat de dienst online boekbaar is of niet. Als je dit inschakelt, dan zal de dienst te zien zijn in jouw online boeking widget.

Medewerkers

• Als je naar medewerkers gaat en je klikt op een medewerker, dan zie je helemaal onderaan 'online afspraken toestaan'. Zet je die instelling aan, dan kunnen jouw klanten online een afspraak maken bij die medewerker. Zet je de medewerker uit, dan wordt die niet getoond in de boeking widget.

Belangrijk:

Vergeet niet om op 'opslaan' te klikken als je iets bij de instellingen hebt aangepast.

Wil je zien hoe de boeking widget eruit komt te zien nadat je bijvoorbeeld 'toon de prijzen bij diensten' hebt uitgeschakeld? Bekijk jouw boeking widget in je account bij online afspraken widget en je ziet dan meteen bovenaan een voorbeeld van de boeking widget.