Voorraad beheren

Schakel voorraadbeheer in, ontvang notificaties van producten die onvoldoende op voorraad zijn en stel nieuwe bestellingen op.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Salonized kun je automatisch je voorraad voor producten bijhouden. In dit artikel lees je hoe je voorraadbeheer inschakelt en hoe je de voorraad voor een product invoert.

Voorraadbeheer inschakelen

Salonized heeft 4 gegevens per product met betrekking tot het voorraadbeheer:

1. Status van automatisch voorraadbeheer: ingeschakeld of uitgeschakeld

2. Minimale voorraad (bepaalt wanneer je een melding krijgt dat een product niet voldoende meer op voorraad is)

3. Huidige voorraad.

4. Maximale voorraad (het aantal wat je maximaal op voorraad wenst te hebben)

Wanneer je een nieuw product aanmaakt of een product bewerkt, kun je deze gegevens invoeren. Schakel hiervoor éérst het vinkje bij "Beheer voorraad bestelling" in.

Maximale voorraad

Wanneer je een nieuwe bestelling maakt, kunnen we je op basis van de minimale voorraad, de huidige voorraad en de maximaal gewenste voorraad, automatisch een besteladvies geven.

Wanneer de huidige voorraad lager is dan de minimale voorraadwaarde, rekenen we uit hoeveel je moet bestellen zodat je voorraad is aangevuld tot de maximale waarde.

Productenbestand met voorraad importeren

Je hebt hiervoor een .csv of excelbestand nodig. In dat bestand kun je direct de minimale voorraad, huidige voorraad en maximale voorraad opnemen, zodat je dat niet handmatig bij producten hoeft in te voeren.

1. Ga naar de pagina Producten

2. Klik rechstboven op Importeren;

In het volgende scherm dat verschijnt, upload je het csv- of excel bestand en klik je rechtsboven op "Start import".

Nu krijg je een voorbeeld te zien van de geïmporteerde data. Bij elke kolom kan je aangeven wat de kolom betreft. Zorg dat deze voor elke kolom goed staat. Soms is een waarde niet relevant voor Salonized, in dat geval laat je deze op negeren staan. Zodra alle waarden goed staan klik je op “Start import”

Hieronder zie je ook de kolommen voor het voorraadbeheer ingevuld (voorraadbeheer ingeschakeld; 0 is uit, 1 is ingeschakeld, huidige voorraad en de minimale voorraad en de maximale voorraad).

Automatisch voorraadbeheer inschakelen
op een later moment

Je kunt op een later moment het voorraadbeheer automatiseren, maar dan moet het voorraadbeheer natuurlijk ingeschakeld worden voor de producten en moet er een huidige voorraad ingevoerd worden.

Dit gaat het snelst op onderstaande manier:

1. Download je producten bestand via Instellingen > Data exporteren > Producten (excel)

2. Pas in dit bestand alleen de kolommen voor de voorraad aan

3. Stuur dit excel bestand terug naar info@salonized.com, dan kunnen wij de producten op basis van het ID nummer (het ID nummer dat Salonized gemaakt heeft voor elk product) updaten, daarom is het belangrijk dat je verder niks aan het bestand wijzigt.