Producten toevoegen

Zo voeg je producten toe, EAN codes voor de barcodescanner of een bestand voor producten te importeren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt producten op verschillende manieren toevoegen. Op deze pagina beschrijf ik hoe je dit doet. Dit kan per product (handmatig) of door een bestand met producten in één keer te importeren (via een csv of excel bestand).

Een product handmatig toevoegen

1. Ga naar de pagina Producten

2. Klik rechtsboven op Product toevoegen

Vervolgens vul je alle gegevens voor een product in.

• De EAN code: hiermee kun je producten scannen met een barcode scanner. Dit is het nummer onder de streepjescode op het product. Wanneer je dit product scant, verschijnt automatisch het juiste product in de kassa

• Artikelnummer: als je dit nummer invult kun je ook op dit nummer zoeken in plaats van de op de naam van het product

• Categorie: je kunt optioneel aangeven binnen welke productcategorie het product valt

• BTW tarief: selecteer hier het btw percentage dat voor dit product geldt

• Leverancier: dit is van belang om een inkooporder te kunnen plaatsen via Salonized

• Voorraad bijhouden: lees hier hoe dit werkt

Producten importeren

Je kunt al je producten ook in één keer importeren. Wat je hiervoor nodig hebt is een bestand met alle producten die je in jouw salon gebruikt en/of verkoopt.

Als je een ander softwareprogramma hebt gebruikt, is het vaak mogelijk om de lijst met producten te exporteren via een excel of csv bestand. Ook is het mogelijk om een lijst met producten op te vragen bij je leverancier. Neem deze lijst dan eerst door, zodat je alleen de producten importeert die je daadwerkelijk in je salon gebruikt.

Stappenplan

1. Ga naar de pagina Producten

2. Klik rechstboven op Importeren

In het volgende scherm dat verschijnt, upload je het csv of excel bestand en klik je rechtsboven op "volgende stap".

Nu krijg je een voorbeeld te zien van de geïmporteerde data. Bij elke kolom kan je handmatig ingeven welke waarde je er onder ziet staan. Zorg dat deze voor elke kolom goed staat. Soms is een waarde niet relevant voor Salonized, in dat geval laat je deze op negeren staan. Zodra alle waarden goed staan klik je op “Start import”.

Je kunt ook direct de huidige voorraad in je productbestand plaatsen en meenemen bij de import.