Resources verwijderen

Lees hier wat er gebeurd als je een resource verwijderd en hoe je een resource verwijderd uit jouw Salonized account.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je één van je resources (een ruimte of een apparaat) wil verwijderen, kan je dit doen via Instellingen > Bedrijf > Resources. Je klikt op de drie puntjes naast de resource die je wil verwijderen, en vervolgens klik je op 'Verwijderen'.

Let op! Hou er rekening mee dat de resource aan geen enkele service gekoppeld mag zijn wanneer je hem verwijdert. Als je een resource probeert te verwijderen die nog aan een service gekoppeld is dan krijg je deze foutmelding:

Zoals je kan zien, kan de behandelkamer die we in dit voorbeeld probeerden te verwijderen (Pedicure ruimte) niet worden verwijderd omdat alle pedicure-diensten 'Gellac' en 'Medische pedicure' nog steeds aan deze kamer gekoppeld zijn.

Je koppelt de dienst los van de resource via de resource pagina (klik op de resource die je wilt bewerken). Je kan hier de dienst(en) van de resource uitvinken en op opslaan klikken. Je kan dit ook doen via de diensten pagina door de resource eis te verwijderen (klik op de x of vink de ruimte uit als er meerdere mogelijke ruimtes zijn om mee te koppelen):

Als je dit gedaan hebt kun je teruggaan naar de resources pagina om de resource te verwijderen (in dit geval de Pedicure ruimte) en je zult de volgende waarschuwing zien:

Als je op ja klikt, zullen de afspraken die aan die kamer gekoppeld zijn (geweest) nog steeds in de agenda in het weekoverzicht verschijnen, zodat je nog steeds de kans hebt om ze naar een andere kamer te verplaatsen als dat nodig is:

Het is echter niet meer mogelijk om dit te zien in de dagelijkse weergave omdat de kolom voor die kamer (resource) nu is verwijderd:

Kan je een verwijderde resource herstellen?

Ja, dat is mogelijk. Ga hiervoor naar Instellingen > Bedrijf > Resources.

Als je op de knop 'Actieve resources' klikt en vervolgens op 'Verwijderde resources' dan kan je verwijderde resources in uw account herstellen door op het kleine pijltje te klikken. Zodra je dit doet, wordt de eigen kolom van de verwijderde resource in de agenda hersteld en zie je alle afspraken die nog aan de resource gekoppeld zijn.

Wat gebeurt er met afspraken van verwijderde resources in de agenda?

De afspraken blijven eerst bewaard in de agenda wanneer je een resource verwijdert. De verwijderde resource zal echter geen eigen kolom meer hebben in het dagoverzicht. Je ziet deze afspraken dus alleen nog in het weekoverzicht van de agenda.