Online afspraken aansluitend boeken

Lees hier de uitleg over de verschillende instellingen voor aansluitende tijden bij online afspraken

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms is het fijn dat je zelf in de hand hebt op welke tijdstippen een klant een afspraak kan inboeken via jouw online afspraken widget.

Hiervoor zijn drie verschillende instellingen:

1. Uitgeschakeld

2. Ingeschakeld: Boek nieuwe afspraken alleen direct na andere agenda-items

3. Ingeschakeld: Boek nieuwe online afspraken direct na en direct voor andere agenda-items.

Deze instellingen vind je bij Instellingen > Online Afspraken > Agenda beheer.

1. Bij Uitgeschakeld ziet de klant alle beschikbare tijdstippen in de agenda.

Voorbeeld: Je bent open van 10:00 tot 18:00.
Je afspraak interval staat ingesteld op 15 minuten en je agenda staat voor een bepaalde dag nog helemaal leeg.
Dan krijgt de klant 10:00, 10:15, 10:30, 10:45, 11:00 etc. als beschikbare opties te zien:

2. Bij Ingeschakeld. Boek nieuwe afspraken alleen direct na andere agenda-items

Krijgt de klant alleen de eerst mogelijke optie, de tijd na je eventueel ingestelde pauze en de tijden na de afspraken die al in de agenda staan te zien.

Voorbeeld: Je bent open van 10:00 tot 18:00. Je hebt een pauze ingesteld van 12:00 tot 12:30 en er staat een afspraak in je agenda van 15:00 tot 16:00.
Dan krijgt de klant als opties 10:00, 12:30 en 16:00 als beschikbare opties zien:

3. Bij Ingeschakeld. Boek nieuwe online afspraken direct na en direct voor andere agenda-items krijgt de klant de eerst mogelijke optie te zien, de tijd vóór de eventueel ingestelde pauze en de tijd ná de eventueel ingesteld pauze. En zo ook de tijden vóór en ná afspraken die al in de agenda staan en de laatste mogelijke optie.

Voorbeeld: Je bent open van 10:00 tot 18:00. Je hebt een pauze ingesteld van 12:00 tot 12:30, er staat een afspraak in je agenda van 15:00 tot 16:00 en de klant kiest een behandeling van 30 minuten.
Dan krijgt de klant 10:00, 11:30, 12:30, 14:30, 16:00 en 17:30 als beschikbare opties te zien:

Let op: vergeet bij het wijzigen van de instellingen niet om rechtsonder op opslaan te klikken!