Online afspraken widget
Boeking widget op maat voor specifieke behandelingen

Lees hier hoe je een aparte boeking link aanmaakt om een specifieke categorie, behandeling of medewerker te promoten.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In jouw account vind je de boeking widget met daarin alle diensten die je online boekbaar zijn. Maar je kan nu ook een widget op maat maken met daarin slechts één behandeling of een paar behandelingen.

Waarom is dit handig? Je kunt hiermee bepaalde diensten promoten onder een "boek-nu" knop bij een specifieke behandeling op je website. Zo hoeft de klant niet door te scrollen in de algemene boeking widget op zoek naar die behandeling, maar wordt je door middel van één klik doorgestuurd naar de juiste behandeling.

Ga naar Instellingen > Agenda > Online afspraken > Stylen en delen > Maak een aangepaste boeking widget.

Boeking widget op maat

• Kies één voor één de diensten die je in de boeking widget wil tonen. Of klik op een categorie om in één keer alle diensten in die categorie te selecteren.

Let op: Diensten die in jouw account op 'niet online boekbaar' staan kunnen ook geselecteerd worden. Zo kan je een aparte widget aanmaken voor een dienst die niet wordt getoond in de algemene boeking widget.

• Selecteer eventueel de medewerkers om te bepalen in welke agenda de afspraken geboekt mogen worden. Alleen de diensten die door de medewerker gedaan kunnen worden, zijn boekbaar.

• Kies hoe je de boeking widget met jouw klanten wilt delen (lees hieronder wat het verschil is tussen een link en een code).

• Kopieer de code of klik op 'Code kopiëren' en gebruik hem op jouw website, in een Facebook post of in de nieuwsbrief!

📣 Tip: Je kunt een voorbeeld van de boeking widget zien door de online boeking widget link te kopiëren en te plakken in een nieuw tabblad.

Een widget aanmaken voor één medewerker

Het is ook mogelijk om een aparte widget aan te maken voor één specifieke medewerker.

• In plaats van alle medewerkers aan te klikken selecteer je de medewerker voor wie je de link wilt aanmaken.

• Kies vervolgens weer hoe je de boeking widget met jouw klanten wilt delen: een link om te delen met je klanten of een code om de inline versie van de boeking widget op een website toe te voegen.

• Alle afspraken die via deze link worden geboekt verschijnen meteen in de agenda van de medewerker.

Online boeking widget link of code?

Er zijn twee manieren om de boeking widget op maat met jouw klanten te delen, via een link of een code van de inline versie van de boeking widget.

De link is een losstaande URL die een nieuwe webpagina opent met de widget. Je kunt dit gebruiken wanneer je zelf een knop wilt maken op jouw website. Achter deze knop kan je vervolgens de link plakken. Wanneer de klant op de knop klikt, opent de widget zich in een nieuw tabblad.

De code kun je gebruiken om de boeking widget op een specifieke pagina op jouw website te plaatsen. De boeking widget verschijnt dan op de pagina waar jij wilt tonen.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op, via de chat of via