Integraties
Reserveren via Google
Reserveren met Google inschakelen

Ontvang nieuwe boekingen rechtstreeks via Google. Op deze pagina lees je hoe je de integratie inschakelt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt
Op dit moment is deze integratie nog niet te gebruiken voor het account type Multi-Location.

Je bent in de meeste gevallen automatisch boekbaar via Google. Daar hoef je dan zelf niks voor te doen! Je kunt dit controleren door naar de Integratie pagina in Salonized te gaan. Staat er achter de Reserveren met Google integratie een rode knop met "uitschakelen"? Dan staat de integratie aan en ben je reeds boekbaar via Google!

Indien je een groene knop met "inschakelen" achter deze integratie ziet staan, dan staat de integratie nog niet ingeschakeld. Volg deze stappen om boekbaar te zijn via Google:

1) Klik op "inschakelen" achter de integratie Reserveren via Google

2) Bedrijfsprofiel Google: Indien je dit al hebt, kun je deze stap overslaan.

Maak een bedrijfsprofiel aan op Google zodat je gevonden kan worden. Zonder dit bedrijfsprofiel kan Reserveren met Google niet gekoppeld worden aan jouw Salonized account. Jouw Google bedrijfsprofiel krijgt dan een extra optie: planning.

3) Typ op Reserveren met Google pagina in Salonized in het zoekveld jouw bedrijfsnaam in, met de naam waarop jouw Google Bedrijfsprofiel geregistreerd staat (in ons eigen geval zouden we onderstaande typen, jij typt jouw bedrijfsnaam)

4) De instellingen online annuleren en verplaatsen moeten ingeschakeld staan, dit zijn vereiste instellingen voor boekingen via Google. Vervolgens kun je doorgaan met de integratie door op opslaan te klikken.

Tip! Heb je deze instellingen juist bewust uit staan voor jouw klanten en wil je dat zo houden? Zorg er dan voor dat in jouw email templates (afspraakbevestiging, herinnering etc.) de volgende codes niet opgenomen zijn (dus controleer het en verwijder ze eventueel)

​Als deze twee codes niet in je e-mail templates staan, kun je zonder zorgen de instelling voor online annuleren en online verplaatsen inschakelen. Deze gelden dan alleen voor Google boekingen (en dat is zoals eerder aangegeven een vereiste vanuit Google), maar niet voor alle andere afspraken!

5) Klik onderaan de pagina op opslaan om het inschakelen van de integratie af te ronden!

Let op: deze integratie is alleen beschikbaar voor beauty salons.