Klanten

Lees meer over: klanten toevoegen, een klantenbestand importeren, klanten verwijderen en verwijderde klanten terugzetten.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn meerdere manieren waarop nieuwe klanten toegevoegd kunnen worden aan jouw Salonized account, namelijk:

• Een nieuwe klant maakt een online afspraak

• Maak handmatig een nieuwe klant aan via het klantenbestand

• Maak een nieuwe klant aan via de agenda

• Importeer een klantenbestand

Nieuwe klant maakt zelf online afspraak

Zodra een nieuwe klant een online afspraak maakt zijn ze verplicht hun voornaam, achternaam, telefoonnummer en e-mailadres in te vullen. Is de klant nog niet bekend in jouw bestand, dan wordt er een nieuw klantenprofiel aangemaakt. Dit wordt bepaalt op basis van het gebruikte e-mailadres.

Klant toevoegen vanuit Klantenbeheer

Ga naar de pagina Klanten en klik rechtsboven op de knop klant toevoegen.

• Verplichte velden zijn: voornaam en achternaam.

• De overige velden zijn optioneel.

Na het opslaan kom je direct in het klantenprofiel terecht.

Klant toevoegen vanuit de agenda

Het kan natuurlijk voorkomen dat je gebeld wordt door een nieuwe klant die een afspraak wilt maken. In dat geval wil je dit snel kunnen verwerken zonder eerst een nieuwe klant aan te maken.

Om dit snel op te lossen klik je op de dag en tijd in de agenda wanneer de klant de afspraak wilt hebben. In het scherm dat nu verschijnt, zoek je geen bestaande klant op maar klik je op het plusje om een nieuwe klant toe te voegen. Of je vult de naam in en kiest voor "xxx toevoegen"

Klantenbestand importeren

Als je al een ander programma gebruikt is het vaak mogelijk om de lijst met klanten als excel of csv-bestand te exporteren. Als je dit gedaan hebt, kun je zo'n bestand als excel of csv-bestand importeren in Salonized.

1. Ga naar de pagina klantenbeheer

2. Klik rechtsboven op de knop Bestand > Importeren

Lees meer over het importeren van een klantenbestand via een XLS. or CSV. bestand in ons help artikel: Klantenbestand importeren

Klanten verwijderen

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je klanten kunt verwijderen:

1. Ga naar 'Klanten'

2. Klik op: 'Filter toevoegen' > Klanten > Aangemaakt op

3. Je kunt deze filter instellen op de dag dat jouw Salonized account is gestart t/m de dag van vandaag.

4. Zodra dit gedaan is, kun je de klanten verwijderen.

Verwijderde klanten terugzetten

Mocht je toch de verwijderde klanten weer terug willen halen, kan dit altijd via: Klanten > Filter > Verwijderde klanten.