Verkoop en facturen
Facturen
Factuur versturen naar klanten

Verstuur een digitale bon naar de klant na het afrekenen of verstuur op een later moment een betaalherinnering.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Na het afrekenen verstuur je gemakkelijk een digitale bon per mail naar de klant. Nadat je een factuur hebt afgerond, komt deze optie in beeld.

Klik op “Verstuur digitale factuur” om de bon naar de klant te mailen.

Hoe zit de digitale bon eruit?

Hieronder zie je een voorbeeld van de digitale bon. Bij de e-mail zit de oorspronkelijke PDF factuur als bijlage.

Factuur nogmaals mailen / Betaalherinnering sturen

Het kan voorkomen dat een klant op een later moment toch nog de factuur wilt ontvangen. Of dat je een betaalherinnering wilt sturen van een openstaande factuur. Volg deze stappen om een factuur nogmaals naar de klant te versturen:

1. Ga naar de kassa (het icoontje van het winkelwagentje)

2. Klik op de tab "Facturen"

3. Type de naam van de klant in de zoekbalk om de juiste factuur te vinden

4. Klik op de juiste factuurregel. Er opent nu een scherm met factuurdetails.

5. Aan de rechterkant klik je op de knop "E-mail factuur"

6. In het volgende scherm kun je een bericht toevoegen aan de mail. Verstuur hem daarna nogmaals.