Klantenbestand importeren

In dit artikel leggen we uit hoe je een klantenbestand in Salonized kunt importeren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Werkte je voorheen met een ander softwareprogramma of beheer je jouw klanten in een excel bestand? Dan kun je dat klantenbestand in Salonized importeren. We kunnen de volgende bestandstypes inlezen: .csv, .xls en .xlsx.

Kom je er niet helemaal uit? Controleer dan even of het bestand voldoet aan de volgende punten.

______________________

Wat kunnen we importeren?

Voor klanten kunnen we de volgende gegevens importeren:

• NAW gegevens (naam, adres, woonplaats)

• één telefoonnummer en één mobiel telefoonnummer

• e-mailadres

• geboortedatum

• geslacht

• aanhef

• aantal spaarpunten

• notitie (1 notitie veld, er is dus ruimte voor 1 notitie, zoals "koffie 2 suiker")

Geschiedenis van klanten kan helaas niet geïmporteerd worden in Salonized. De reden hiervoor is dat dit in elk programma technisch anders gebouwd is. Geschiedenis in Salonized hangt altijd samen aan andere onderdelen in het programma, zoals een afspraak, een factuur of een gebeurtenis. Geschiedenis uit andere programma's kan daarom niet ingelezen worden.

______________________

Aanlever specificaties

Salonized kan klantenbestanden importeren die als volgt zijn opgebouwd:

Alleen de velden voor- en achternaam zijn verplicht. Overige velden zijn optioneel.
Als een voor- of achternaam ontbreekt, wordt de klant overgeslagen.

Wanneer de import gedraaid heeft, ontvang je per mail een bevestiging. Hierin staat ook een bestand toegevoegd genaamd "failed rows" (mislukte rijen). Deze zijn bijvoorbeeld mislukt omdat de voor- of achternaam ontbreekt of het e-mailadres niet klopt. Je kunt deze rijen aanpassen en opnieuw importeren.

Klantenbestand importeren

• Ga naar het klantenbestand

• Klik op > Bestand > Importeren.

• Op de volgende pagina kun je een bestand vanaf je computer selecteren. We ondersteunen de volgende bestandstypen: .csv, .xls, en .xlsx

• Nadat je het bestand hebt toegevoegd klik je op de groene knop 'Start importeren'.

Je krijgt een voorbeeld van de geïmporteerde data te zien. Bij elke kolom selecteer je handmatig de data dat eronder wordt weergegeven. Zorg ervoor dat het voor elke kolom correct geselecteerd is. Soms zijn de gegevens binnen Salonized niet relevant, in dat geval kun je de hele kolom negeren.

• Wanneer alle kolommen geselecteerd zijn klik je op 'Start importeren'. De data wordt automatisch geïmporteerd in je klantenbestand. Je ontvangt een e-mail zodra dat is gelukt.

Voorbeeld Excel bestand voor een klantenbestand:

Klik rechtermuisknop > Link opslaan als

______________________

Waarom krijg ik een foutmelding bij het uploaden?

Krijg je een foutmelding tijdens het uploaden? Hieronder tref je oplossingen om dit probleem te voorkomen.

• Vul het klantenbestand correct in.

• De eerste 10 regels dienen correct ingevoerd te worden (zie voorbeeld onder aanleverspecificaties).

• Let er ook goed op dat de kolommen 'voornaam' en 'achternaam' nooit blanco mogen zijn. Mocht je geen voor of achternaam hebben van de klant, kun je ook altijd een streepje ( - ) of een punt invoeren in plaats van een naam.

• Tot slot zou het ook kunnen voorkomen dat het systeem gevoelig is voor speciale tekens (§ðŠ¶Ç). Probeer deze tekens te vermijden.

Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan gerust contact met ons op!