Externe agenda's
Agenda delen met Apple Calendar

In dit artikel lees je hoe je de Apple agenda koppelt via de instellingen van iPhone, via iCloud of de Apple Calendar zelf.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Apple agenda

Koppel jouw persoonlijke agenda URL aan een externe applicatie, zoals de Apple agenda (iCal).

De Apple agenda is gekoppeld aan je iCloud en kan je op verschillende apparaten tegelijkertijd gebruiken. Je hoeft de Salonized agenda maar aan 1 apparaat te koppelen om hem vervolgens op je andere apparaten te gebruiken.

Voordat je een nieuwe agenda kan toevoegen moet je eerst de agenda link kopieëren. Ga hiervoor naar Menu > Instellingen > Agenda en afspraak instellingen. Onderin de balk vind je jouw persoonlijke link.

Agenda koppelen via de instellingen (iPhone)

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Agenda (app)' > 'Accounts'.

2. Klik op 'Nieuw account' > 'Andere'.

3. Klik op 'Voeg agenda-abonnement toe'.

4. Plak nu de URL van jouw persoonlijke agenda in het balkje om de agenda te koppelen.

Agenda koppelen via Apple agenda

1. Open de Apple agenda en klik onderaan op 'Agenda's'.

2. Klik op de i achter de agenda die je wilt delen.

3. Klik op 'Voeg iemand toe'. Voer hier de naam van de persoon toe waarmee je de agenda wilt delen. Via het plusje kun je direct mensen uit je contactenlijst toevoegen.

4. Klik op 'Voeg toe'.

Agenda koppelen via iCloud

1. Ga naar Instellingen > ‘iCloud’. Zet 'Agenda's' aan.

2. Open de Apple Agenda en druk onder aan op ‘Agenda’s’

3. Tik vervolgens linksboven op ‘Wijzig’.

4. Je ziet al jouw verschillende agenda’s. Kies de agenda die je wilt delen bijvoorbeeld 'Salonized'.

5. Kies onder het kopje ‘Gedeeld met:’ voor ‘Voeg iemand toe…’

6. Voer de naam van de persoon in waarmee je je agenda wil delen.

Na het opslaan worden de afspraken van Salonized doorgestuurd naar de Apple Calendar maar niet andersom. Dit kan enkele minuten duren.

Wil je de Apple agenda koppelen via je computer (Macbook of iMac)? Volg daarvoor de stapjes uit dit artikel.